Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής για τις απειλές της εργοδοσίας του Ομίλου ΟΤΕ κατά εργαζομένων

image_pdfimage_print

              Το συνδικάτο μας, καταγγέλλει το κρεσέντο εκβιασμών και απειλών που έχει επιδοθεί η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ απέναντι σε συναδέλφους με συγκροτημένα και κεκτημένα δικαιώματα. Από τον διευθύνοντα σύμβουλο μέχρι και τον τελευταίο manager και διευθυντή, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, συντονισμένα και οργανωμένα, όλοι με ένα στόμα απειλούν συναδέλφους είτε να κάτσουν στα αυγά τους γιατί και πολλά παίρνουν είτε να πάρουν πακέτα αποχωρήσεων. Με απύθμενο κυνισμό μας λένε αν σας αρέσει αλλιώς οι δρόμοι είναι ανοιχτοί να αποχωρήσετε.

     Ξεκαθαρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν είμαστε κόστος για κανέναν. Με το μυαλό μας, την δουλειά μας, τη μόρφωση μας, τα χέρια μας έχουμε χτίσει στην κυριολεξία αυτή την επιχείρηση και όλες τις επιχειρήσεις. Εμείς παράγουμε τεράστια κέρδη για κάθε επιχείρηση και αυτά τα κέρδη τα καρπώνεται μια χούφτα μέτοχοι. Χωρίς εμάς κανένα δίκτυο δε μπορεί να στηθεί, κανένα project δε μπορεί να τρέξει, κανένα σταθερό ή κινητό να λειτουργήσει, καμία κλήση δε μπορεί να απαντηθεί. Εμείς είμαστε αυτοί που κάνει τη μηχανή που λέγεται ΟΤΕ να τρέχει. Δεν περισσεύει η δουλειά μας, αντίθετα περισσεύουν οι μεγαλομέτοχοι και το συνεχές κυνήγι του κέρδους που πλέον μπαίνει εμπόδιο στην εξέλιξη της κοινωνίας και την βελτίωση των όρων διαβίωσης μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο και τολμάν να μας λένε κόστος αυτοί που είναι παράσιτα αφού το μόνο που κάνουν είναι να έχουν στην ιδιοκτησία τους κάποιες μετοχές και  να κατεργάζονται σχέδια για το πώς θα χτυπήσουν τα δικαιώματά μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μπροστά στις απειλές στεκόμαστε ενωμένοι. Απαντάμε σε όλους αυτούς που μας λένε κόστος, που με θράσος στέκονται απέναντι μας και μας απειλούν. Οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στα συνδικάτα μας, στο κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ, δίνουμε απάντηση σε όλους αυτούς. Εμείς έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Χωρίς εμάς τίποτα δε μπορεί να λειτουργήσει. Οι εργοδότες ξέρουν τη δύναμη που έχουμε, την είδαν για ακόμα μια φορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Για αυτό και βγαίνουν τώρα να μας τρομοκρατήσουν.

Δεν τους έχει μείνει τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό.

Συνάδελφε,

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΕ – ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ (Γιάννης Ρίτσος)

Για αυτό στις 18 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ πρέπει να δώσουμε μαζική απεργιακή απάντηση. Κόντρα σε εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους που μας θέλουν χωρίς δικαιώματα, με διαλυμένους μισθούς και συντάξεις, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα. Στις 18 Φλεβάρη λέμε όχι στην τρομοκρατία, στη μισή ζωή. Στις 18 Φλεβάρη λέμε όχι στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο που είναι συνέχεια της επίθεσης που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι ατομική υπόθεση, ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Αφορά την προστασία μας στους χώρους δουλειάς, την υγεία μας, την δημόσια και δωρεάν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αφορά όλη την οικογένεια μας. Η σύνταξη, η εξασφάλιση της υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι λεφτά κανενός εργοδότη. Ανήκουν σε μας τους εργαζόμενους.

Στις 18 Φλεβάρη ΔΙΝΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΟΛΟΙ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

(Προσυγκέντρωση ΣΕΤΗΠ 10:30 π.μ. στα Προπύλαια)

 

Comments are closed.