Παρασκευή, Απρίλιος 26

Aνακοίνωση του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής για την απεργία στη wind και την στάση CYTA αύριο

image_pdfimage_print

Τι και αν είναι νωπές οι εξαγγελίες και το εμπόριο ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά συμβάσεων και μισθών. Τι και αν έχουμε πλημμυρίσει από ανακοινώσεις για την κερδοφορία, τις επενδύσεις, την κοινωνική προσφορά των μεγάλων ομίλων. Τι και αν συνεχιζόμενα δημοσιεύματα μιλάνε για το σπάσιμο του ομίλου Forthnet και το μοίρασμα του.

Μετά και την εξαγορά της Cyta από την Vodafone στον κλάδο είναι ήδη σε εξέλιξη με τον χειρότερο τρόπο και με ταχύτητα αστραπή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων: απολύσεις, μειώσεις μισθών, και παραπέρα ξεζούμισμα σε αυτούς που μένουν πίσω.

Αυτός είναι ο ανταγωνισμός τους. Εκεί οδηγεί!

Το χτύπημα του 8ώρου στην Vodafone, οι απολύσεις στην Cyta και στην Vodafone, η εφαρμογή νέου αξιολογίου στον ΟΤΕ που οξύνει την εντατικοποίηση και συνδέει το μισθό με την παραγωγικότητα, ενώ στους τεχνικούς ανακοινώθηκε θα δουλεύουν 7ημέρες ασταμάτητα μέχρι να βγει η οπτική ίνα…

Και … ήρθε και η σειρά της Wind με αναδιαρθρώσεις και απολύσεις! Πιο συγκριμένα προχωρά σε ριζική αναδιάρθρωση του συνόλου των διευθύνσεων του τεχνικού τμήματος. Συγχωνεύονται ομάδες με διαφορετικές λειτουργίες, αρμοδιότητες και αντικείμενο, εργαζόμενοι με διαφορετικές συνθήκες εργασίας όπως το standby και τα νυχτερινά θα βρεθούν στην ίδια ομάδα. Μάλιστα την Τρίτη το απόγευμα και σε συνέχεια όλων των προηγούμενων «καλοκαιρινών» απολύσεων, απολύθηκαν δύο συνάδελφοι από το δίκτυο με χρόνια προσφοράς και εμπειρίας, με συνοπτικές διαδικασίες και με τη δικαιολογία πως δε χωράνε στη νέα δομή (και ας είχαν ανακοινωθεί στο οργανόγραμμα της προηγούμενης βδομάδας).

Το κίνητρο όλων των ομίλων είναι κοινό: η αύξηση των κερδών και η θωράκιση της ανταγωνιστικότητάς τους. Αυτό είναι που οδηγεί την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων στο σύνολο του κλάδου και στην φάση της κρίσης και τώρα που … αναπτύσσονται.

Από την πλευρά μας οι εργαζόμενοι έχουμε την δική μας δύναμη, την δική μας απάντηση!

Ο πλούτος που παράγουμε και υπάρχει στην κοινωνία, η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, μας δείχνει ότι είναι εφικτό να βελτιώσουμε κατά πολύ τους όρους διαβίωσης μας. Ο καθοριστικός παράγοντας που θα αλλάξει όμως προς όφελος μας την κατάσταση είμαστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Τίποτα δε θα μας χαριστεί και κανένας δε θα μας δώσει τίποτα παραπάνω αν εμείς οι ίδιοι δεν οργανωθούμε, αν δε κινητοποιηθούμε, αν δεν αντιτάξουμε και δεν παλέψουμε οργανωμένα και συγκροτημένα τα αιτήματα μας απέναντι στο σύνολο των εργοδοτών του κλάδου. Η κάθε φωνή μόνης δεν αρκεί. Τώρα χρειάζεται να κάνουμε πέρα τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για αυξήσεις και μισθούς. Γνωρίζουμε, έχουμε μάθει από υποσχέσεις και οράματα. Χρειάζεται να δώσουμε συνέχεια στις δεκάδες κινητοποιήσεις που έχουμε κάνει σε κάθε χώρο δουλειάς όλο το προηγούμενο διάστημα. Χρειάζεται να δώσουμε ώθηση στον αγώνα μας για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με όρους μαζικούς, διεκδικητικούς.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και στην Cyta και στην Wind που μέσα από τις συνελεύσεις τους πήραν αγωνιστικές αποφάσεις διεκδίκησης και αντίδρασης, παίρνοντας την σκυτάλη από τους εργαζόμενους στην Vodafone

Στηρίζουμε την 24ώρη απεργία στην Wind στις 11/10 και την στάση εργασίας στην Cyta με κύριο αίτημα να σταματήσουν οι απολύσεις

Δίνουμε δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ στο υπουργείο εργασίας στις 25/10 6:00μ.μ. και πορεία στον ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων)

Comments are closed.