Ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας για το εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

image_pdfimage_print

Χθες Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 13:00, στην αίθουσα της χαλυβουργίας του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, στη γερανογέφυρα 90 τόνων, έλαβε χώρα εργατικό δυστύχημα.

Ο συνάδελφος Άρης Δάρρας 36 χρόνων, γιος συνταξιούχου εργαζόμενου της ΛΑΡΚΟ και αδερφός εργαζομένου, έχασε τη ζωή του χτυπώντας στο κεφάλι κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, την ώρα που πραγματοποιούσε  ρύθμιση και δοκιμές στο σύστημα ζύγισης της γερανογέφυρας.

Η διαχρονική και συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, από όλες τις κυβερνήσεις, για να υλοποιηθούν τα σχέδια τις παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις, είναι η αιτία που δεν τηρούνται ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας, που υπάρχει  μεγάλη έλλειψη  προσωπικού σε σχέση με το οργανόγραμμα που έχει η ΛΑΡΚΟ, που γεννά σε κάθε εργαζόμενο την ανασφάλεια αν θα έχει μεροκάματο, αν θα πληρωθεί, εάν θα υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας, εάν θα μπαίνει ήρεμος στην εργασία του και με κανονισμούς θα δουλεύει με ασφάλεια έτσι ώστε να γυρνάει στο σπίτι.

Το συνδικάτο μας εκφράζει εκ μέρους όλων των μεταλλεργατών του νομού τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας.

Σήμερα Παρασκευή 12 και αύριο Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 συμμετέχουμε  στη 48ωρη απεργία που κάνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.

Καλούμαι όλους τους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ να δείξουν την έμπρακτη στήριξη στην οικογένεια του συναδέλφου μας.

Σήμερα στις 18.00 στο χωριό της Λάρυμνας κηδεύουμε ένα μεταλλεργάτη, έναν διακεκριμένο ποδοσφαιριστή, έναν νέο, κοινωνικό και δραστήριο άνθρωπο που πάλεψε μέσα από τον αθλητισμό για τον τόπο του.

Άρη αδελφέ μας, καλό ταξίδι. Για τους εργαζόμενους θα είσαι αθάνατος στις μνήμες μας και δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια να μην υπάρξει άλλο αίμα εργατών.

Comments are closed.