Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής προς του εργαζόμενους της ΔΕΛΤΑ

Δημοσιεύτηκε στις

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝ ….ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΛΤΑ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοιστην ΔΕΛΤΑ

Η ενημέρωση από τον διευθύνων σύμβουλο, προς τους εργαζόμενους, ήταν κυνική και αποκαλυπτική για τον αντεργατικό σχεδιασμό της εργοδοσίας του επόμενου διαστήματος. Η αναφορά, ότι βρισκόμαστε σε καταιγίδα και πρέπει να είμαστε θετικοί στις αλλαγές, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Παρέπεμψε,  παρά το ότι οι εργαζόμενοι όπως είπε δεν είναι ικανοποιημένοι από τους μισθούς τους, στο μέλλον για την όποια αύξηση ενώ ανάλογη ήταν η τοποθέτηση για το ζήτημα των συμβασιούχων, των αλλαγών στο τμήμα του γάλακτος κλπ.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια, τις τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, τα αυξημένα ενοίκια και πάει λέγοντας, το ενδιαφέρον τους “για το καλό των 1000 οικογενειών των εργαζομένων στην ΔΕΛΤΑ” αποδεικνύεται στην πράξη ότι όχι μόνο είναι υποκριτικό αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να καλλιεργήσουν για ακόμα μια φορά την αναμονή και τον φόβο στους εργαζόμενους για τις δυσκολίες και την βαρυχειμωνιά που μας φέρνουν.

Η καταιγίδα που χρησιμοποίησε ως έκφραση για να περιγράψει την σημερινή κατάσταση αποτελεί φυσικό φαινόμενο, όμως η ακρίβεια, η ανασφάλεια, η ενεργειακή φτώχεια, δεν πέσανε από τον ουρανό ούτε είναι της μοίρας μας γραφτό.Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ που υπηρετεί τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας, των επιχειρηματικών ομίλων.

Βέβαια ο διευθύνων σύμβουλος δεν είναι όπως είπε ένας υπάλληλος και αυτός, που πληρώνει ρεύμα κλπ. Ούτε αυτός, ούτε άλλοι καλοταϊσμένοι είναι απλοί υπάλληλοι, «παίρνουν και αυτοί την μερίδα τους», δεν είναι με τους εργαζόμενους αλλά με την τάξη των εκμεταλλευτών και τα συμφέροντα της.

Αυτό που κρύβουν είναι ότι στην καταιγίδα «οι από πάνω» θα είναι μέσα και προστατευμένοι και εμείς «οι αποκάτω» έξω και θα μας πετάνε κανένα κόκκαλο, κανένα ψίχουλο, voucher και pass οι κυβερνόντες ή κανένα κέρασμα η εργοδοσία, όπως ο ίδιος ονόμασε τα 100 και 90 ευρώ για την δωροεπιταγή και τη βενζίνη αντίστοιχα, όλα από το δικό μας ιδρώτα βγαλμένα.

Επιδιώκουν να κοροϊδέψουν ξανά, να πείσουν τους εργαζόμενους ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προσαρμοστούμε να είμαστε «θετικοί στις αλλαγές» να μας οδηγούν στην εξαθλίωση για να μην πληρώσουν ποτέ οι μονοπωλιακοί όμιλοι, αυτοί που ευθύνονται για την οικονομική κρίση και τον πόλεμο.

Τους απαντάμε ότι δεν θέλουμε να βάλουμε άλλη πλάτη για τα κέρδη τους, παρά μονάχα για τις δικές μας ανάγκες.

Τώρα πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί των εργαζόμενων, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στο τμήμα του γάλακτος, ότι δεν θα απολυθούν οι συμβασιούχοι με τη λήξη της σύμβασης. Να μην επιτρέψουμε στο όνομα της εξοικονόμησης ενέργειας να πάρουν αντεργατικάμέτρα (μείωση ημερών εργασίας και εισοδήματος, εντατικοποίηση κλπ).

Το Συνδικάτο μας από κοινού με την Ομοσπονδία εργαζομένων του κλάδου επαναφέρει το αίτημα με βάση το οποίο η εργοδοσία συμφώνησε στην προηγούμενη συνάντηση ότι μετά το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη σύναψη και υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους της ΔΕΛΤΑ στο Νομό Αττικής

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Με το «στο μέλλον βλέπουμε….» ποτέ δεν είδαμε και τίποτα.

Ας θυμηθούμε μόνο τα τελευταία χρόνια το κάντε υπομονή να ξεπεράσουμε το σκόπελο της κρίσης, το κάντε υπομονή να ξεπεράσουμε την πανδημία, τώρα κάντε υπομονή υπάρχει πόλεμος. «Να δεις τί σου ‘χω για μετά….».

Είναι πολύ προβλέψιμοι πλέον, δεν μας ξεγελάνε, δεν τους πιστεύουμε. Από σωτήρες και προεκλογικές υποσχέσεις όλων των αστικών κομμάτων χορτάσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Χορτάσαμε από μεταρρυθμίσεις, αλλαγές και προσαρμογές όπως και αν ονόμαζαν τις θυσίες που τάχα θα είχαν αποτέλεσμα για εμάς. Το αποτέλεσμα ήταν «μηδέν εις το πηλίκο» και το μικρότερο κακό οδηγούσε πάντα στο μεγαλύτερο για εμάς.

Ήρθε η ώρα να πιστέψουμε και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Για την διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα κα βασικά αγαθά φθηνά για το λαό.

Δεν «προσαρμοζόμαστε»!!!!  Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!!!!

Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου και στον ταξικό αγώνα.

Απαιτούμε:

 • Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού.
 • Κατώτερος κλαδικός μισθός με βάση το πλαίσιο που κατέθεσε η ομοσπονδία εργαζομένων του κλάδου στο ΣΕΒ για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Παστερίωσης.
 • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Καμία απόλυση στο τμήμα γάλακτος.
 • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Να νεκρώσει όλη η χώρα διεκδικώντας:

 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Όλοι και όλες στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας

την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

(ΕΚΑ Γ΄Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης γωνία στην Αίθουσα συνελεύσεων στον 2ο όροφο)

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...