Πέμπτη, Ιούλιος 18

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής – Πειραιά και Νήσων για την εργασία τα Σάββατα

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών θέλουν να μας γυρίσουν εκατό χρόνια πίσω, βάζοντας μας να δουλεύουμε και το Σάββατο. Η εδώ και χρόνια κατάκτηση του κλάδου, που όριζε ως εβδομαδιαία εργασία το 8ωρο , Δευτέρα – Παρασκευή, αμφισβητείται, ενώ ήδη σε κάποιες φαρμακαποθήκες έχει καταπατηθεί.

Με πρόσχημα το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων και την «ανάγκη» τροφοδοσίας τους, επικαλούμενοι τον ανταγωνισμό και ισχυριζόμενοι πως οι καιροί έχουν αλλάξει, απαιτούν, και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιβάλλει, δουλειά και το Σάββατο. Με όπλο τους την αντεργατική νομοθεσία προσλαμβάνουν νέους συναδέλφους με σύμβαση εξαήμερη, ενώ όπως συνέβη και στο συνεταιρισμό της Θεσσαλονίκης, προχωρούν σε υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας που προβλέπουν εργασία Δευτέρα – Σάββατο. Σύμμαχο τους έχουν συγκεκριμένες δημοτικές αρχές που τους παρέχουν την άδεια λειτουργίας και για το Σάββατο.

Εμείς, τους ξεκαθαρίζουμε πως σε καμία περίπτωση δε θα παραδώσουμε αυτό που με αγώνες ο κλάδος έχει κατακτήσει. Το Σαββατοκύριακο είναι για την ξεκούραση μας, ανήκει σε μας και στις οικογένειες μας, δεν τους το χαρίζουμε στο όνομα κανενός ανταγωνισμού. Συνέταιροι στα κέρδη τους δεν είμαστε, την κρίση  και την ανάπτυξη του συστήματος τους την έχουμε πληρώσει και την πληρώνουμε πολύ ακριβά, με την εντατικοποίηση της εργασίας, το «ξεχείλωμα» του ωραρίου, με μισθούς πείνας και σε αρκετές περιπτώσεις την ανεργία μας.

Το Συνδικάτο μας έχει και στο παρελθόν δώσει τη μάχη του ωραρίου, θα τη δώσει και τώρα! Από αυτή τη μάχη δε πρέπει να λείψει κανείς! Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πυκνώσουν τις γραμμές του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας μας για να πετύχουμε υπογραφή κλαδικής σύμβασης που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να βάλουμε φραγμό στην προσπάθεια των εργοδοτών να επιβάλλουν εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.