Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας σχετικά με τη στάση εργασίας στο ξενοδοχείο PARK

image_pdfimage_print

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, όπως είχε ανακοινώσει από 7/8/19, προκήρυξε στάση εργασίας στο ξενοδοχείο PARK για το Σάββατο 10/8/19. Είχε ήδη προηγηθεί η λήξη της επίσχεσης εργασίας από τους εργαζόμενους, ως τακτική κίνηση, μετά την καταβολή του μισθού του Ιουνίου 2019. Εν όψει της στάσης εργασία του Σαββάτου, η εργοδοσία υποχρεώθηκε χθες στην καταβολή ενός εκ των επιδομάτων του 2018.

Για τους παραπάνω λόγους, η εργοδοσία μέσα στον πανικό της και διαπιστώνοντας ότι αναγκάζεται με τον αγώνα των εργαζομένων να πληρώνει, αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα της απόλυσης εργαζόμενου για την συμμετοχή του στην επίσχεση εργασίας.

Επειδή, προφανώς, η απόλυση εργαζόμενου για συμμετοχή σε απεργιακό αγώνα δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων του PARK αλλά των εργαζομένων ολόκληρης της Κέρκυρας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε:

α. την αναστολή της στάσης εργασίας για αύριο

β. την σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου για την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 7:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις, που αρμόζουν, ανάλογα με το μέγεθος της πρόκλησης από την εργοδοσία.

Η Διοίκηση

Comments are closed.