Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής για τις εξελίξεις στην MM Publications

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των απολυμένων και των εργαζομένων στον όμιλο ΜΜ Publications.

Οι εργοδότες του ομίλου ΜΜ Publications δεν πρωτοτυπούν. Οι απολύσεις και οι αρνήσεις ανανέωσης των συμβάσεων δείχνουν τη θέληση των επιχειρηματικών ομίλων να φορτώσουν και αυτή την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Μπορούν μάλιστα να αξιοποιήσουν όλο το νομικό οπλοστάσιο που τους έχουν προσφέρει απλόχερα όλες οι κυβερνήσεις προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, θυσιάζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.

Η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στην οργάνωση του συλλογικού αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, δουλειά με μισθούς που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, οι απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η εργοδοσία προετοιμάζει και επόμενα βήματα και θέλει να ξεμπερδεύει με τις «ενοχλητικές» φωνές. Φανερώνουν, επίσης, ότι η εκάστοτε εργοδοσία, όποιο προσωπείο κι αν φορά, θεωρεί δικαίωμά της να μας πετάει στον δρόμο για να διασφαλίσει τα κέρδη της.

Ενώνουμε, λοιπόν, τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στην MMPublications και γενικότερα στο βιβλίο  και απαιτούμε:

1. Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.
  2. Να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  3. Να εξασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων(άδειες, ωράρια, παροχές)
  4. Να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και να μην είναι αυτό ατομική ευθύνη των εργαζομένων.

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Π.Α: Συμμετέχουμε μαζικά και σε αυτήν την κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Παρέμβαση στην doValue Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στις 2μμ. Κάνουμε πράξη το σύνθημα “Τα σπίτια του λαού...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Να σταματήσει το αυθαίρετο καθεστώς «αυξημένης ετοιμότητας» υπαλλήλων

Με νομικά αβάσιμες και αυθαίρετες αποφάσεις ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λακωνίας θέτει επανειλημμένα υπαλλήλους...