Ανακοίνωση του Συλλόγου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την πρωτοφανή κρατική καταστολή στα νησιά του Αιγαίου.

Αυτές τις μέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας απαράδεκτης και βαθιά αντιδημοκρατικής επιχείρησης κρατικής καταστολής,  με επίκεντρο τα νησιά που πλήττονται περισσότερο  από την κρατική αδιαφορία, για την διαχείριση των προσφυγικών ροών στην χώρα μας.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες, αφού αποδέχτηκαν, στο πλαίσιο των επαίσχυντων συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μετατραπεί η χώρα μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο ξεριζωμένων ανθρώπων, επιχειρούν δια της ωμής βίας να κάμψουν την λαϊκή αντίσταση. Ο Λαός μας, μετά από δέκα και πλέον χρόνια συνεχιζόμενης μνημονιακής  βαρβαρότητας, καλείται να «αναπτυχθεί» ως δεσμοφύλακας  ξεριζωμένων ψυχών….

Δυνάμεις καταστολής – κατοχής αποβιβάζονται με επιχειρήσεις στρατιωτικού τύπου, προκειμένου να επιβάλλουν την σιδερένια θέληση μιας πολλαπλά  ανήθικης εξουσίας. Ανήθικης γιατί δεν διστάζει να βιάσει την δημοκρατική θέληση του λαού μας και διπλά ανήθικη γιατί δεν διστάζει να βασανίζει χιλιάδες ανήμπορους, ξεριζωμένους είτε από τον πόλεμο είτε από την φτώχεια ανθρώπους. Τριπλά ανήθικη γιατί είναι η ίδια αυτή εξουσία, που σε συνεργασία με τις εξίσου ανήθικες εξουσίες των «πολιτισμένων» ευρωπαϊκών κρατών, είτε επιβάλλουν είτε στηρίζουν τις πολιτικές που προκαλούν τον πόλεμο και την φτώχεια στις χώρες των κατατρεγμένων.

Χωρίς καμία ντροπή για τις εκατοντάδες ή  και χιλιάδες χαμένες ζωές, ακόμα και παιδικές, στα νερά της Μεσογείου, ζωές που δολοφονεί η δική τους αδίστακτη πολιτική, ανερυθρίαστα δηλώνουν πως στοχεύουν στην αποτροπή, προκειμένου  να παραμείνουν μακριά από το «ευρωπαϊκό  κεκτημένο»  οι πεινασμένοι….

Προκειμένου να πετύχουν  «ελεγχόμενη ροή» φτηνού εργατικού δυναμικού, αλλά και να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, δεν διστάζουν να τροφοδοτήσουν φασιστικά/ναζιστικά αποβράσματα. Έχουν εγκαταλείψει με ελάχιστο προσωπικό τις υπηρεσίες μετανάστευσης και ασύλου, τροφοδοτώντας «νόμιμους» και μη μηχανισμούς εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου (όπως  ορισμένες ΜΚΟ κλπ). Επιχειρούν να παρουσιάσουν τα θύματα ως θύτες, επιχειρούν να ενοχοποιήσουν τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας ως «εισβολείς», προκειμένου να βγάλουν από το κάδρο την άθλια πολιτική τους. Η   πολιτική τους είναι, που γεννά φτώχεια και πολέμους. Χθες πιο μακριά , σήμερα δίπλα μας  και πιθανά αύριο, αν δεν αντιδράσουμε,  πάνω μας.

Στεκόμαστε δίπλα  σε όσους  συμπατριώτες μας  αγωνίζονται για να μην μετατραπεί η χώρα μας και τα νησιά μας σε απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Στεκόμαστε δίπλα σε όσους αγωνίζονται για να ζουν  όλοι οι άνθρωποι, από όπου και αν προέρχονται, με αξιοπρέπεια και ανθρώπινα.

Απαιτούμε:

• να αποσυρθούν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από τα νησιά
  • να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες  και μετανάστες  από τα νησιά και τη χώρα μας,
  • να καταγγελθούν οι συμφωνίες Ελλάδας – Ευρ. Ένωσης – Τουρκίας, που μετατρέπουν την χώρα μας σε στρατόπεδο,
  • να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες υποδομών υγείας και παιδείας των νησιών, που διαλύονται κάτω από το βάρος των συνεχιζόμενων μνημονιακών περικοπών,
  • να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό οι υπηρεσίες μετανάστευσης και ασύλου,
  • να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις

χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Για το ΔΣ

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Το νόμιμο φακελάκι δε θα περάσει!

ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: 4 Απρίλη Πανελλαδική Μέρα Δράσης

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ 2024  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ  Συνάδελφισσες, συνάδελφοι Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στη...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: 29 Μαρτίου Αιμοδοσία στα γραφεία του Συλλόγου