Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών για τους εργαζόμενους στα Διαγνωστικά Κέντρα.

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Οι εργοδοτικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (διαγνωστικά κέντρα) αποφάσισαν να μην εξυπηρετούνται οι επισκέπτες των μονάδων το διάστημα 23 με 25/5/2019 σε μια προσπάθεια να πιέσουν την Κυβέρνηση για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις επιχειρήσεις τους.

Λόγω αυτής της απόφασης, έχει απαιτηθεί από εργαζόμενους σε διαγνωστικά κέντρα να απέχουν από την εργασία τους και να χρεωθούν κανονική άδεια για το παραπάνω διάστημα.

Ενημερώνουμε ότι κάθε απόπειρα των εργοδοτών να χρεώσουν αιφνιδιαστικά τους συναδέλφους με κανονική άδεια ή ρεπό για το διάστημα 23 με 25/5, είναι καταχρηστική.

Οι εργαζόμενοι δεν επέλεξαν να μην εργαστούν, επομένως δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένοι να επωμιστούν το κόστος των αποφάσεων των εργοδοτικών φορέων.

Οι άδειες μας είναι κατεκτημένο δικαίωμα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας Δεν μπορεί να καταπατάται, να «δίνεται»  αιφνιδιαστικά με εκβιαστικό τρόπο, όποτε θέλει η εργοδοσία και να χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγείλουν στο Σωματείο μας κάθε απόπειρα της εργοδοσίας να χρεώσει με κανονικές άδειες ή ακόμα και να «κόψει» μεροκάματα για το διάστημα που δεν θα εξυπηρετούνται οι επισκέπτες των μονάδων.

                                                        ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Όλοι στην απεργία 25 Νοεμβρίου

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 ΠΛ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Το Εργατικό Κέντρο...

Ομοσπονδία Οικοδόμων – Απεργούμε πανελλαδικά την Τετάρτη 25 Νοέμβρη

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στον Κατασκευαστικό κλάδο, Βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με προβλήματα που συνεχώς οξύνονται....

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Ενημερωτικό των εκλεγμένων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ...