Δευτέρα, Αύγουστος 19

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών για τις απολύσεις στον όμιλο Ιατρικό Κέντρο

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι /σες ,

Οι εργαζόμενοι στις μονάδες Ιδιωτικής Υγείας, τα τελευταία χρόνια έχουμε  υποστεί μισθολογικές απώλειες που αγγίζουν το 40%.Καταργήθηκαν  δικαιώματα όπως τα μειωμένα ωράρια, οι ειδικές άδειες κ.α.. Η αιτία αυτής της επίθεσης ήταν η ανάγκη των επιχειρηματιών της υγείας  να φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων.

Τις τελευταίες μέρες  η εργοδοσία του Ιατρικού Κέντρου ανακοίνωσε   απολύσεις 50 συναδέλφων από τις υπηρεσίες σίτισης στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου.           

 Αυτές οι απολύσεις γίνονται  στο όνομα της ανάπτυξης.

Ανακοινώθηκε ότι  οι υπηρεσίες σίτισης δίνονται σε εργολαβική εταιρεία, προκειμένου στους χώρους της κουζίνας να γίνουν χειρουργικές αίθουσες που θα καλύψουν τον αυξημένο όγκο δουλειάς.

Η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι  αιτία των αναδιαρθρώσεων  είναι οι χωροταξικές αναπροσαρμογές.

Η αλήθεια είναι ότι οι αναδιαρθρώσεις – δηλαδή οι απολύσεις – γίνονται για να  μειωθεί  ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος. Οι εργαζόμενοι με πολυετή δουλειά, είναι βάρος για τον όμιλο από το οποίο προσπαθεί να απαλλαγεί.

Ο βασικότερος όρος κερδοφορίας είναι η φτηνή εργατική δύναμη.

Σε συνθήκες κρίσης και σε συνθήκες ανάπτυξης η επιδίωξη για φτηνή εργασία είναι η αιτία που συνθλίβει τις ζωές των εργαζομένων.

Το Ιατρικό Κέντρο είναι ο πρώτος όμιλος σε κύκλο εργασιών στον κλάδο των Ιδιωτικών Κλινικών.

Η εξέλιξη στο Ιατρικό Κέντρο διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όσους μας καλούσαν να δείξουμε  υπομονή, να περιμένουμε  να περάσει η κρίση και να μην απαιτούμε δικαιώματα  γιατί δεν το επιτρέπουν  οι συνθήκες.

Συνάδελφοι,

Απορρίπτουμε  τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και απαιτούμε την συνέχιση της εργασίας όλων των εργαζομένων. Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείου πραγματοποίησε παρέμβαση στην Διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου. Συνεχίζουμε τον αγώνα για

MONIMH – ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15/1/2019 στις 2μ.μ. στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι.        

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Comments are closed.