Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20

Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση Boehringeringelheim ΕΛΛΑΣ ΑΕ με αφορμή τις παρεμβάσεις των εργοδοτών μπροστά στις ευρωεκλογές

image_pdfimage_print

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, τόσο εντείνονται οι παρεμβάσεις αυτών, που μας θυμούνται κάθε τέτοια περίοδο.

Μεταξύ άλλων και οι εργοδότες μας, οι βιομήχανοι, με άρθρα και δελτία τύπου προσπαθούν  να συμβάλλουν στην ωραιοποίηση-παραμόρφωση της πραγματικότητας, να μας πείσουν να ξεχάσουμε όλα αυτά που έχουν υποβαθμίσει την ζωή μας, που έχουν φέρει πολλά χρόνια πίσω συνολικά τους εργαζόμενους και τις εργασιακές μας σχέσεις.

Έτσι έχουμε τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομήχανων (σε συνέντευξη τύπου)  αλλά και τον εργοδότη μας (με σχετική ανάρτηση του  στην ιστοσελίδα της εταιρείας ), να παρεμβαίνουν στην εκλογική διαδικασία με κοινή αντίληψη αλλά και γλώσσα για να μας πουν τα εξής:

  • Κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης.
  • Να συμβάλουμε όλοι μας για μια σταθερή και δυνατή Ευρώπη.
  • Η ενδυνάμωση και η ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  πολιτική και  δομική, είναι αυτή που θα μας εξασφαλίσει το μέλλον μας.
  • Όλοι μας, λοιπόν, να βάλουμε πλάτη στην κατεύθυνση αυτή.

Αυτά μας λένε.

Το ερώτημα είναι,  γιατί μας τα λένε;

Συνάδελφοι, μας τα λένε γιατί όπως και οι ίδιοι τεκμηριώνουν στις παρεμβάσεις τους,  η κερδοφορία, η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τους, βασίστηκε και βασίζεται στην Ε.Ε. και  στις αποφάσεις της όλα αυτά τα χρόνια.  Επίσης εκτιμούν, ότι η προώθηση των συμφερόντων τους και στο μέλλον, ταυτίζεται  με την ενίσχυση της Ε.Ε. , του πολιτικού και του θεσμικού της πλαισίου. Για παράδειγμα ζητάνε σταθερό νόμισμα για να μην χάνεται ούτε cent από τις συμφωνίες τους…..

Από όλα αυτά, τα θέλω τους, εμείς οι εργαζόμενοι τι έχουμε να κερδίσουμε;

  • Όταν οι αναδιαρθρώσεις τους, συνεπάγονται απολύσεις.
  • Όταν η αύξηση της παραγωγικότητας τους, συνεπάγεται εντατικοποίηση της εργασίας(12ωρα, κυλιόμενα ωράρια, εργασία τα Σ.Κ.)   
  • Μήπως από την κερδοφορία τους, πήραμε μερίδιο;
  • Μήπως σταθεροποιήθηκε η εργασία μας;
  • Και η καθιέρωση ελαστικών σχέσεων εργασίας, η καθιέρωση των «ενοικιαζόμενων» Adecco Atlas κλπ. τι σημαίνει; Σημαίνει σταθεροποίηση;

Αυτά που γνωρίζουμε στο «πετσί» μας, τα γνωρίζουνε όλοι οι εργαζόμενοι παντού, σε όλους τους κλάδους 

Γιατί οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι έχουν  νομοθετήσει την εργασιακή ζούγκλα, γιατί έχουν ψηφίσει  την φορολογική μας αφαίμαξη, προκειμένου να έχουν, αυτοί, ελαφρύνσεις  και κίνητρα για να επενδύουν.

Όλα αυτά είναι θεσμοθετημένα στην Ε.Ε. και στην χώρα μας έχουν εξειδικευθεί με τα 4 μνημόνια που ισχύουν.

Συνάδελφοι, τι συμπέρασμα βγάζουμε από όλα αυτά;

Βγάζουμε το συμπέρασμα ότι η Ευρώπη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μονοπωλιακών ομίλων που εκφράζεται από την Ε.Ε.,  δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των λαών – των εργαζομένων, είναι εχθρική προς την δική μας ζωή, προς τις δικές μας ανάγκες.

Η δική μας Ευρώπη θα είναι αυτή που εμείς οι λαοί, θα έχουμε στα χέρια μας τον πλούτο που παράγουμε και θα ορίζουμε την ζωή μας.

Με γνώμονα αυτό θα πρέπει να δώσουμε σαν εργαζόμενοι απάντηση και μήνυμα στους βιομήχανους, τα αφεντικά μας,  και στο πολιτικό τους προσωπικό.

Οργανώνουμε καλύτερα την πάλη μας απέναντι σε όλους αυτούς και δίνουμε την ψήφο μας στις δυνάμεις εκείνες , που ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλάι μας.

                              ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Comments are closed.