Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Α.Ε. «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» για την αυτοκτονία του συναδέλφου μας εργάτη στη ΔΕΛΤΑ

image_pdfimage_print

Το σωματείο μας πληροφορήθηκε με θλίψη και οργή το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του συναδέλφου μας εργάτη της ΔΕΛΤΑ Β.Μ. και με την παρούσα ανακοίνωση εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια, στους συναδέλφους μας του εργοστασίου της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ Ημαθίας και τους οικείους του.

Η αυτοκτονία του συναδέλφου μας προστίθεται σε μια χωρίς τέλος μαύρη λίστα εργοδοτικών εγκλημάτων σε βάρος των εργαζομένων. Οι εκβιασμοί και τα ασφυκτικά τελεσίγραφα «πιστόλι στον κρόταφο» της εργοδοσίας της ΔΕΛΤΑ, ήταν αυτά που οδήγησαν τον συνάδελφο στο απονενοημένο διάβημα. Η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι εκείνες που τοποθέτησαν τη σφαίρα στη θαλάμη, με όλο το νομοθετημένο αντεργατικό οπλοστάσιο με το οποίο έχουν οπλίσει τους εργοδότες για να τσακίζουν και τελικά να εκτελούν τις ζωές των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, η ΔΕΛΤΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο και μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους, τις οικογένειες τους και την τοπική κοινωνία, η οποία οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό. Το «Γάλα Βλάχας» που παραγόταν επί 45 χρόνια στην Ελλάδα, πλέον θα εισάγεται από το εξωτερικό γιατί η VIVARTIA, στον όμιλο της οποίας ανήκει, «αποφάνθηκε» πως η μονάδα «εμφανίζει μεγάλες ανάγκες μηχανολογικού και κτηριακού εξοπλισμού», τις οποίες δεν διατίθεται να καλύψει. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια, η ΔΕΛΤΑ είχε συμπεριληφθεί προς χρηματοδότηση για εκσυγχρονισμό εργοστασίων με εκατομμύρια ευρώ. Αποδεικνύεται τελικά πως πήρε όλο αυτό το ζεστό χρήμα, για να μεταφέρει τελικά την παραγωγή στο εξωτερικό και να απολύσει 80 εργαζόμενους.

Αυτή είναι η ανάπτυξη τους. Με αφορμή και αυτό το τραγικό γεγονός, γίνεται σαφές πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αυταπάτες. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο πρέπει να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε να μην κλείσει κανένα άλλο εργοστάσιο, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων, που μπροστά σε αυτά τα κέρδη δεν διστάζουν να πάρουν καμία απόφαση, να κλείσουν εργοστάσια και να τα πάνε στο εξωτερικό, να καταστρέψουν τις ζωές των εργαζομένων.

Ως εδώ! Με οργάνωση και αγώνα να επιβάλουμε το δίκιο μας. Έτσι θα τιμήσουμε όπως πρέπει την μνήμη των εργαζομένων που χάσαμε τόσο άδικα όλα αυτά τα χρόνια.

 

 

Comments are closed.