Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς » Η ΕΝΟΤΗΤΑ» για τον θάνατο συναδέλφου στις Ιχθυοκαλλιέργειες του ΝΗΡΕΑ στο Αγρίνιο

image_pdfimage_print

Το σωματείο εργαζομένων στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς Ή Ενότητα» και οι εργαζόμενοι σε αυτά εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον χαμό του συναδέλφου μας στις ιχθυοκαλλιέργειες του «Νηρέα» στο Αγρίνιο.

Δεν πρόκειται για άλλο ένα εργατικό ατύχημα, δυστυχώς θανατηφόρο. Πρόκειται για έγκλημα που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των εγκλημάτων που γίνονται στους χώρους δουλειάς πανελλαδικά.

Τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα εργατικά ατυχήματα που, δυστυχώς, σε πολλές των περιπτώσεων είναι θανατηφόρα.

Είναι αποτέλεσμα της δίκαιης ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση αδιαφορώντας για την κατάσταση που επικρατεί, που η εργοδοσία μπροστά στο κέρδος δεν παίρνει ούτε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας γιατί έχουν κόστος.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, να επανδρωθούν οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ με προσωπικό για να μπορούν να κάνουν εντατικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς. Άμεσα να υπάρξει οικονομική στήριξη της οικογένειας του εκλιπόντος.

Καλούμε τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς για να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να διεκδικήσουν συνολικά τη ζωή που τους ανήκει. Να μη θρηνήσουμε ξανά άλλους συναδέλφους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Comments are closed.