Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΒΓΑ για την τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και τις επικίνδυνες αντεργατικές εξελίξεις της εργοδοσίας

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο εργασίας τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο σωματείο και τους εκπροσώπους της ΕΒΓΑ.

Η εργοδοσία παρουσίασε τις στοχευόμενες απολύσεις (5) που έκανε τον Δεκέμβριο, ως μέρος της αναδιοργάνωσης της εταιρίας στο πλαίσιο του ανταγωνισμού.

Φυσικά τσιμουδιά δεν έβγαλε για τον κύριο και διαχρονικό στόχο της, που δεν είναι άλλος από την αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, την παραπέρα συρρίκνωση των μισθών και ημερομισθίων με το πάγωμα αυτών, το κτύπημα των όσων ακόμα κατακτήσεων που υπάρχουν από προηγούμενες συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ).

Τα σχέδια της ΕΒΓΑ και συνολικά στονόμιλο Φιλίππου έχουν μπει σε κίνηση, ο σχεδιασμός αυτός είναι μεγαλύτερος από ότι φαινόταν αρχικά. Συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα έγιναν δεκάδες απολύσεις στα εργοστάσια της ΕΒΓΑ-ΚΑΝΑΚΙ-ΜΙΜΙΚΟ-ELBISCO-ΦΑΓΕ.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες η εργοδοσία εξασφαλίζει επιπλέον κέρδη κάθε χρόνο από την μη ύπαρξη επιχειρησιακής και κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε η άρνηση της για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίαςπου με περίσσιο θράσος δήλωσε στο υπουργείο εργασίας γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας.

Όμως μεγάλη ευθύνη για αυτή την κατάσταση  έχουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες αφού με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει καιδιατηρούνται στο ακέραιο έχουν δώσει δικαίωμα στους βιομήχανους να χορεύουν πάνω στα ήδη τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο Δ.Σ δεν υπάρχει καμία αυταπάτη. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο μοναδικός δρόμος, είναι ο δρόμος του αγώνα και η συστράτευση όλων των εργαζομένων στο σωματείο μας.Μόνο αυτός μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα μας βάζοντας <<μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι των λίγων>> γι΄αυτό απαιτούμε:

  • Να σταματήσει η εργολαβοποίηση του τμήματος πωλήσεων
  • Να σταματήσουν οι απολύσεις και η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις
  • Την μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου
  • Την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και ημερομίσθια για όλους

Το ΔΣ συνεδρίασε σήμερα, πήρε υπόψη τις αρνητικές εξελίξεις και γεγονότα που υπάρχουν στο εργοστάσιο και αποφάσισε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019.

Για το λόγο αυτόν προκηρύσσεται 2ωρη στάση εργασίας από τις 13.00μμ ως τις 15.00μμκαι καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν σε αυτήν στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ                             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Περισσότερα

Συνάντηση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εμπορίου Υπηρεσιών CGT της Γαλλίας(ΦΩΤΟ)

Μια πολύ σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του συνδικάτου μας, με εκπροσώπους της...

Σωματεία Ν. Κυκλάδων: Αντιπολεμική συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Τρίτη 1 Ιούλη

Η φωνή μας γίνεται κραυγή Τα σωματεία και οι σύλλογοι της Σύρου διοργανώνουν αντιπολεμική συναυλία...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Ευχαριστήρια επιστολή προς την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, εκφράζει δημόσια τα ευχαριστήριά της προς την Πανελλήνια...