Ανακοίνωση του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού για τους εργαζόμενους στη PDS.

image_pdfimage_print

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 1/11 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8/11

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη PDS την περίοδο του καλοκαιριού, όταν έγινε γνωστό ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει μεταβιβάσει το πλειοψηφικό πακέτο της PDS στην ICAP ανέδειξε για μια ακόμη φορά την εργασιακή ζούγκλα την οποία βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Τραπεζών. Εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, με διαφορετικά μισθολόγια για την ίδια εργασία, που πετιούνται σαν «στυμμένες λεμονόκουπες» όταν αυτό βολεύει τα λογιστήρια και τους ισολογισμούς των Τραπεζών.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων που δίνουν καθημερινά εργαζόμενοι σε πολλούς χώρους εργασίας, αγώνες για Συλλογική Σύμβαση, ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία, αγώνες για διεκδίκηση μια ζωής που μπροστά θα μπαίνουν οι ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των εργοδοτών.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ειδικά σήμερα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανεβάζει την θεατρική παραστάτη «έξοδος από τα μνημόνια» και διατυμπανίζει παντού την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή οι εργαζόμενοι της PDS μαζί με το σωματείο τους, το οποίο αποτελεί γέννημα των δικών τους αγώνων, και το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού να συνεχίσουν τον αγώνα ένταξης τους στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Τραπεζοϋπαλλήλων και την πρόσληψη τους στο φυσικό εργοδότη, την Τράπεζα Πειραιώς.

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καλεί τους εργαζόμενους της PDS να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Ντυνάν στη Λεωφόρο Μεσογείων τη Δευτέρα 22/10 και ώρα 11.30 πμ για να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του Κλαδικού Σωματείου στις 1/11 στο Υπουργείο Εργασίας στις 6 μμ και στην απεργία στις 8/11 με αιτήματα :

  • Ένταξη των εργαζομένων της PDS στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση

  • Πρόσληψη των εργαζομένων της PDS στη Τράπεζα Πειραιώς

Τέλος οι εργαζόμενοι στη PDS θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του κυβερνητικού συνδικαλισμού που αρνείται κάθε αγωνιστική διεκδίκηση των εργαζομένων, θέλουν τους εργαζόμενους αμέτοχους στο περιθώριο των εξελίξεων και καλλιεργούν αυταπάτες πως με κοινωνικούς διαλόγους και συναντήσεις με πολιτευτές μπορούν να λυθούν τα προβλήματα. Προσπαθούν να διαψεύσουν το μάθημα που μας έχει διδάξει η ίδια η ζωή πως ότι έχει κερδηθεί για τους εργαζόμενους κερδήθηκε ύστερα από αγώνες! Οι εργαζόμενοι στη PDS το ξέρουν πολύ καλά και με την αγωνιστική στάση τους διαψεύδουν!

Comments are closed.