Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για τους συμβασιούχους στα δασαρχεία

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, εδώ και 4 μήνες πρωτοστατεί με τις παρεμβάσεις του στην αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, στον ΕΦΚΑ, στον ΟΑΕΔ και στα αρμόδια υπουργεία για την διόρθωση της λαθεμένης αναγραφής των ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης των εργαζομένων με το «πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία», από συσκευαστές φρούτων ή ανειδίκευτων εργατών σε δασεργατών, αφού αυτό είναι το αντικείμενο που εργάζονται και γι’ αυτό εκπαιδεύτηκαν.

Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και κινητοποίηση των εργαζομένων στα δασαρχεία Λάρισας, Ελασσόνας, Αγιάς, στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο εργασίας, με την παρουσία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Λαυρίου, Πάτρας και Αγρινίου και αντιπροσωπείας εργαζομένων, υπήρξε υπόσχεση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το θέμα θα επιλυθεί. Δεν εφησυχάζουμε, αλλά είμαστε σε ετοιμότητα.

Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, προβάλει το αίτημα για την μετατροπή αυτών των 8μηνων συμβάσεων εργασίας των 5.066 εργαζομένων, σε αορίστου χρόνου και την πρόσληψη και επιπλέον μόνιμου προσωπικού, με ΣΣΕ και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών στον τομέα της δασοπροστασίας και της πυροπροστασίας.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στο Έργο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά: Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας -Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές

Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας -Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές Καλούμε τους συναδέλφους Ηλεκτρολόγους και Έκτακτους...

Σωματείο Εργαζομένων στο Έργο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά: Όλοι στην απεργία 10 Δεκέμβρη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ...

Συνδικάτο Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής: Η ζωή μας έχει αξία δεν μπορεί να είναι ένα BLACK FRIDAY διαρκείας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Η περίοδος αυτή τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση των Black Friday και...