Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για το νέο εργατικό ατύχημα σε έργο συντήρησης της εθνικής οδού

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής το Εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες  το μεσημέρι 11/6/2019, στο 24,3 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας, σε έργο συντήρησης της εθνικής οδού. Ο 24χρονος συνάδελφος που εργάζονταν σε έργο συντήρησης, παρασύρθηκε από Ι.Χ.

Τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα εργατικά ατυχήματα που, δυστυχώς, σε πολλές των περιπτώσεων είναι θανατηφόρα.

            Το  Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  καλεί άμεσα την πολιτεία, την εργοδοσία, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, για την προστασία και της σωματικής τους ακεραιότητας. Άμεσα να επανδρωθούν οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό  ούτως ώστε να  ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς ώστε να διασφαλίζονται οι όροι ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο νεαρό συνάδελφο.

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...