Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης Unione Sindacale di Base, μέλος της ΠΣΟ στην Ιταλία για την Απεργία της 11ης Οκτώβρη στην Ιταλία

Δημοσιεύτηκε στις

Για την Απεργία της 11ης Οκτώβρη στην Ιταλία: Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης Unione Sindacale di Base, μέλος της ΠΣΟ στην Ιταλία.

Η επιτυχία της γενικής απεργίας των ταξικών συνδικάτων της 11ης Οκτώβρη δείχνει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στον κοινωνικο εταιρισμό των CGIL –CISL- UIL (τα μέλη της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στην Ιταλία).

 «Κάτω η κυβέρνηση Ντράγκι, κανένα σύμφωνο, καμία κοινωνική ειρήνη». Με αυτά τα λόγια τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη διαδήλωσαν πάνω από εκατό χιλιάδες εργαζόμενοι σε περισσότερες από 30 συγκεντρώσεις σε όλη την Ιταλία, ενώ η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο εργαζόμενους απεργούς. Όλα αυτά παρά την τρομοκρατία των μέσων ενημέρωσης που διέδιδαν, μετά τα σοβαρά γεγονότα του Σαββάτου (τις φασιστικές επιθέσεις εναντίον γραφείων συνδικάτων), ότι στις διαδηλώσεις θα υπάρχουν βίαια επεισόδια και προβοκάτσιες.

Δόθηκε μια ισχυρή και πειστική απάντηση στην κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι και στις πολιτικές τους. Στο επίκεντρο της απεργίας υπήρχε μια πλούσια πλατφόρμα που η USB ανέδειξε στις συγκεντρώσεις όλης της Ιταλίας, την οποία καταθέσαμε στο Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, κάτω από τα παράθυρα της Brunetta και πολιορκώντας το Υπουργείο Παιδείας μαζί με εκατοντάδες φοιτητές.

Είναι ξεκάθαρο ότι εναλλακτική λύση για τη κοινωνικο εταιρισμό  των Cgil, Cisl, Uil όχι μόνο υπάρχει, αλλά ενισχύεται και ριζώνει σε χιλιάδες χώρους εργασίας, από τη βιομηχανία έως τις μεταφορές, το δημόσιο, τα σχολεία, την αλυσίδα εφοδιασμού-Logistics και οπουδήποτε υπάρχει μια πραγματική μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ένα ισχυρό κάλεσμα για αντιφασιστική δράση διαπέρασε όλες τις διαδηλώσεις, γνωρίζοντας καλά ότι εναπόκειται σε εμάς να υπερασπιστούμε αυτή την κληρονομιά ιδανικών που έχει ξεχαστεί από όσους υποστηρίζουν την κυβέρνηση Ντράγκι, στην οποία συμμετέχουν όλοι, ακόμη και αυτοί που πάνε χέρι-χέρι με τους φασίστες.

Η γενική απεργία σηματοδότησε ένα σημαντικό πολιτικό βήμα ωρίμανσης των εργαζομένων, οργανωμένων στη βάση, στα ταξικά συνδικάτα. Ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς, αλλά σηματοδότησε επίσης την ανάπτυξη και την επιβεβαίωση ενός αγωνιστικού κοινωνικού μπλοκ, το οποίο δεν δρα σαν αντίδραση αλλά αναλαμβάνει την ευθύνη για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος στη χώρα. 

Unione Sindacale di Base

Περισσότερα

Μαχητική Κινητοποίηση των Εργαζομένων στο Μετρό του Παρισιού

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό του Παρισιού (RATP) με μια μαζική και μαχητική κινητοποίηση το...

Θερμή υποδοχή της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ από την Ομοσπονδία Υπηρεσιών Γαλλίας

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που βρίσκεται στο Παρίσι, ύστερα από πρόσκληση της Ομοσπονδίας CGT...

Αλληλεγγύη στον Αγώνα των εργαζομένων των STARBUCKS στις ΗΠΑ

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία που ξεκίνησε σε 100 καταστήματα της...