Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών για τις εξαγγελίες τις Κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε στις

Για ακόμη μία φορά οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τρίβουν τα χέρια τους από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ κατευθύνονται στους μετόχους τους και τα θησαυροφυλάκια τους.

Κουνώντας το δάκτυλο στους εργαζομένους ανακοίνωσε ότι ακόμη και αυτά τα λιγοστά που δόθηκαν σε αυτούς ως μέτρα στήριξης τελειώνουν στα τέλη του Μάη, και ότι πρέπει όλοι να στοιχηθούμε πίσω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, να σκύψουμε το κεφάλι και να πειθαρχήσουμε για να διασωθούν για ακόμη μία φορά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Απαιτεί η κυβέρνηση να πειθαρχήσουμε στις μειώσεις μισθών, στην εκ περιτροπής εργασία, και στην πλήρη δυνατότητα στην εργοδοσία να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους, όπου, όσο, όταν, όπως θέλει και στο τέλος να πετάει και ένα ξεροκόμματο. Απαιτεί να στοιχηθούμε πίσω από την απόφαση της για νέα φοροεπιδρομή καθώς από την λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος θα προέλθουν τα χρήματα που θα κατευθυνθούν προς τις τσέπες της μεγαλοεργοδοσίας.

Απαιτεί να πειθαρχήσουμε στον σύγχρονο μεσαίωνα κατ’ επιταγήν της Ε.Ε. και του ΣΕΒ.

Βρίσκει και τα κάνει η κυβέρνηση, καθώς αξιοποιεί το ήδη υπάρχον αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, το διευρύνει.

Η ΠΟΛ καλεί τους συναδέλφους στις μεγάλες – ελεγκτικές εταιρίες, στις λογιστικές εταιρίες, στα λογιστήρια και τα λογιστικά γραφεία να δείξουν απειθαρχία στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας. Να μην υποκύψουν στην μοιρολατρία που καλλιεργείται συστηματικά από κυβέρνηση, εργοδότες και ηγεσία της ΓΣΕΕ, στην λογική του «δεν μπορεί να γίνει αλλιώς».

Να αξιοποιήσουν την πείρα τους τα 10 προηγούμενα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, και να προετοιμάσουμε την αντεπίθεση μας οργανωμένα.

Να πάρουν όλοι θέση εκεί που ανήκουν

Στα σωματεία της ΠΟΛ σε όλη την χώρα.

 

Δίνουμε απάντηση μαζικά και οργανωμένα

 

 

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργαζομένων Τουρισμού Επισιτισμού Λέσβου: Έξω η χώρα μας από τις πολεμικές επιχειρήσεις και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Έξω η χώρα μας από τις πολεμικές επιχειρήσεις και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Έξω οι...

Σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Χίου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Χίου

🔴 Έκτακτο 🔴 Λόγω των πυρκαγιών, συγκεντρώνουμε νερά και τρόφιμα στο Εργατικό Κέντρο Χίου για...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Υπόμνημα – ψήφισμα της Πανελλαδικής Παναναπηρικής Κινητοποίησης που έγινε 21 Ιουνίου

Υπόμνημα – ψήφισμα Πανελλαδικής Παναναπηρικής Κινητοποίησης 21 Ιούνη 2025, Σύνταγμα 11ΠΜ Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα...