Ανακοίνωση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για την προσπάθεια απαγόρευσης των διαδηλώσεων από την Ελληνική Κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε στις

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκπροσωπώντας 105 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να περιορίσει με νόμο τις διαδηλώσεις, συνεχίζοντας στη κατεύθυνση των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο από το κράτος της λειτουργίας και της δράσης των σωματείων.

Το νομοσχέδιο που φέρνει στη βουλή στοχεύει στην καταστολή του λαϊκού κινήματος και όχι στην προστασία των εργαζομένων και των καταστημάτων όπως προκλητικά λέει. Για τα καταστήματα που κλείνουν, δεν φταίνε οι λαϊκοί αγώνες αλλά οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ που οδηγούν τους εργαζόμενους και τον λαό σε πτώχευση.

Η πραγματική στόχευση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις είναι το χτύπημα του κινήματος που δεν υποτάσσεται στη γραμμή της εκμετάλλευσης, είναι η άλλη όψη της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία και την νέα φάση της κρίσης. Εξάλλου αυτή είναι η γραμμή της διεθνούς μπουρζουαζίας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του κόσμου να βγάλουν συμπεράσματα για τον ρόλο των κυβερνήσεων διαχρονικά και πως αυτές εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και όχι του λαού, να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα του ταξικού κινήματος της Ελλάδας να ματαιώσει αυτό το αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Όλοι στη μηχανοκίνητη πορεία 4 Φλεβάρη στο Δημαρχείο Δραπετσώνας

Η πορεία θα ξεκινήσει από τα καζάνια του θανάτου στη Δραπετσώνα και θα καταλήξει...

Σύλλογοι Γυναικών Περάματος, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Σαλαμίνας: Όλοι στην απεργία 6 Φλεβάρη

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10.30πμ πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Οι Σύλλογοι Γυναικών στο Πειραιά, σε...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Ανακοίνωση για απόλυση ΑμεΑ στην Vodafone

Οι φιλάνθρωποι της Vodafone ξαναχτύπησαν! Απέλυσαν ΑμεΑ για μία κόμη φορά! Αυτοί είναι οι “Top...