Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

H Ομοσπονδία Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών απευθύνεται σε σένα, στη γυναίκα του καθημερινού μόχθου, στην εργαζόμενη, στην άνεργη,  στη νέα μητέρα. Μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας σε καλούμε να τιμήσεις τη μέρα αυτή δυναμώνοντας το εργατικό ταξικό κίνημα, με αγώνα και διεκδίκηση για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Η 8η Μάρτη καθιερώθηκε σαν Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας πριν από 109 χρόνια, μετά από πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν. Αναδείκνυε τους μεγάλους γυναικείους εργατικούς αγώνες  των προηγούμενων δεκαετιών για ίση αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους τους, για μείωση των ωρών εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Οι αγώνες αυτών των εργατριών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της φωτίζουν την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης στο σήμερα.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να  εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε όλες τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Υπάρχει η δυνατότητα για μόνιμη και σταθερή εργασία, για ολόπλευρη προστασία της μητρότητας, για  ελεύθερο χρόνο που θα μπορούν να τον αξιοποιήσουν δημιουργικά συμμετέχοντας στην κοινωνική δράση.

Οι σύγχρονες ανάγκες μας όμως βρίσκουν εμπόδιο από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις κυβερνήσεις, τις αντιλαϊκές περιφερειακές, τοπικές διοικήσεις, που υπηρετούν τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Καταργούνται κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές, κόβονται επιδόματα, όπως της μητρότητας, προωθείται η ιδιωτικοποίηση των παροχών υγείας, των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών υπηρεσιών που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης, των Δήμων και Περιφερειών. Θέλουν την απαλλαγή του κράτους από κάθε υποχρέωση ώστε να ενισχύονται τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Στον κλάδο μας, συναδέλφισσές μας δουλεύουν καθημερινά σε χώρους ακατάλληλους, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, σε συνθήκες έντονης υγρασίας, αναγκάζονται να κουβαλούν μεγάλα βάρη, χωρίς τα απαραίτητα διαλείμματα, με υπερωρίες, με εντατικοποίηση της δουλειάς, με τρομοκρατία από την εργοδοσία.

Η μητρότητα, βιολογική και κοινωνική ανάγκη, αντιμετωπίζεται σαν κόστος. Και όλα αυτά με μισθό χαρτζιλίκι, που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες.

Απέναντι σε όλη αυτή την επίθεση η λύση υπάρχει και βρίσκεται στην αποφασιστική συμμετοχή στον αγώνα μέσα από το Συνδικάτα, την ομοσπονδία μας, για κάθε ζήτημα που αφορά τη ζωή και την οικογένειες μας.

Διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Δε δεχόμαστε τα κέρδη των λίγων να καθορίζουν τη ζωή μας. Προτάσσουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) την Παρασκευή 8 Μάρτη 2019 στα Προπύλαια στις 6 μ.μ. στην Αθήνα.

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης