Ανακοίνωση της Γραμματείας ΠΑΜΕ Ν. Χανίων για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

image_pdfimage_print

H  Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων στην απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού.

Η μαζική και μαχητική συμμετοχή στη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση ήταν η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στους επιχειρηματικούς ομίλους που δυναμώνουν την εκμετάλλευση για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, ενάντια στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ήταν μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης όσων έχουν πραγματικά ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Εν αντιθέσει η ομιλία του προέδρου του ΕΚΧ στο Πασακάκι με ακροατές τους βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία των υποψηφίων δημάρχων της πόλης … αναλώθηκε στην υπεράσπιση της ηγετικής μαφίας της ΓΣΕΕ και την υπεράσπιση του «δικαιώματος» των εργοδοτών να συμμετέχουν στα εργατικά σωματεία…!!! Κουβέντα δεν είπε μπροστά στους επίδοξους δημάρχους και περιφερειακούς  συμβούλους  για την επιδίωξή τους να καταργήσουν  την Κυριακάτικη αργία και να διευρύνουν  το ωράριο μέχρι της 23:00 την τουριστική περίοδο.     Δεν μας κάνει εντύπωση ότι η  πλειοψηφία του ΕΚΧ ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της κυβέρνησης αφού αποδεικνύονται καθημερινά πολύ καλοί μαθητές τους.    

Όμως  η ζωή αποδεικνύει καθημερινά και το απέδειξε και την 1η του Μάη, όπου η  συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στα Χανιά (δε γέμιζε ούτε δύο ταξί!!!!) και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για μια εργατική αριστοκρατία ξεκομμένη από τους εργαζόμενους. Οι χιλιάδες κόσμου στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, έστειλαν ηχηρή απάντηση στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό

Συνεχίζουμε

Ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, διεκδικώντας αιτήματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Οργανώνουμε την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.

Ενάντια στη δράση των ιμπεριαλιστικών ενώσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενάντια στα δολοφονικά σχέδια και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ και τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ενάντια στα σχέδια της συνδικαλιστικής μαφίας που θέλει να φυτέψει με το στανιό τους εργοδότες στα συνδικάτα, ενάντια συνολικά στην ενσωμάτωση και στην υποταγή στη στρατηγική του κεφαλαίου που καλεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Για συνδικάτα εργατών, μαζικά, που να λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες και να παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

 

Comments are closed.