Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα του Δημοσίου ΙΕΚ Ν. Σμύρνης προς τη Γραμματεία και τη Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Ν. Σμύρνης

image_pdfimage_print

Στους χώρους επαγγελματικής κατάρτισης του Δημοσίου ΙΕΚ Ν. Σμύρνης επικρατεί ένας πανικός από την άποψη της έλλειψης βασικών μέτρων υγιεινής, προσωπικού καθαριότητας αλλά και μια σειρά άλλων πραγμάτων και πάγιων διεκδικήσεων όλων των σπουδαστών των ΔΙΕΚ όπως εκπαιδευτικό υλικό, καθηγητές κ.τ.λ.

Πριν την έναρξη της καραντίνας αφήσαμε ένα Δημόσιο ΙΕΚ το οποίο δεν πληρούσε ούτε τις βασικές προϋποθέσεις, όχι για ένα ενδεχόμενο πανδημίας αλλά για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία ενός τέτοιου χώρου. Ένα απλό και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στις τουαλέτες δεν υπήρχε ούτε σαπούνι!

Επιστρέψαμε μετά από καιρό λοιπόν και την τηλεκπαίδευση παρωδία που το σύστημα δεν μπορούσε να «σηκώσει» και ως εκπλήξεως διαπιστώσαμε ότι όλα παρέμειναν ως είχαν. Το μόνο που ήξερε η διοίκηση του ΔΙΕΚ ήταν να μας ενημερώσει σχετικά με τον δικό της τον αγώνα που δίνει ώστε όλα να πάνε καλώς και όπως πρέπει. Μάλιστα όπως ενημερωθήκαμε σχετικά με την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, μέλη της διοίκησης με αυτοθυσία καθαρίζουν τους κοινούς χώρους ούτως ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

Για όλα αυτά έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση ενώ είχε όλο το χρόνο για να ανακαινίσει αίθουσες και εργαστήρια, να επισκευάσει, να σχεδιάσει την αξιοποίηση χώρων. Έχει θράσος η κυβέρνηση όταν μιλά για «ανεύθυνη» νεολαία που διασπείρει τον ιό, την ώρα που είμαστε σαν «σαρδέλες» στα Μέσα Μεταφοράς.

Μας μιλάνε για κανονισμούς

την ώρα που θέτουμε τις ζωές μας σε  άμεσο κίνδυνο!

Κατόπιν ερωτήματος που τέθηκε από σπουδαστές προς τη διοίκηση για το τι προβλέπεται σχετικά με τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά και εκείνα που έχουν άλλα ευπαθή άτομα στο χώρο που κατοικούν η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι δεν προβλέπεται κάποια σχετική πρόβλεψη από τον κανονισμό και καλά θα κάνουν να έρθουν και να παρακολουθήσουν το δια ζώσης μάθημα που γίνεται με δική τους πάντα ευθύνη!

Έπειτα από σχετική καταγγελία που έγινε στον ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής (Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ) όσον αφορά τα προβλήματα που έχουν προκύψει ή που ακόμα υφίστατο στο ΔΙΕΚ Ν. Σμύρνης, υπήρξε παρέμβαση του Σύλλογο μαζί με σπουδαστές του ΔΙΕΚ προς όλα τα τμήματα του ΔΙΕΚ Ν. Σμύρνης με σχετική ενημέρωση όλων των υφιστάμενων θεμάτων, γενικού και ειδικού περιεχομένου.

Μετέπειτα έγινε κάλεσμα για γενική συνέλευση όλων των σπουδαστών του ΔΙΕΚ με κεντρικό θέμα συζήτησης την έλλειψη βασικών μέτρων υγιεινής, προσωπικού καθαριότητας και της έλλειψης πρόνοιας για τους ευπαθείς, είτε σπουδαστές είτε και καθηγητές.

Συζητήθηκαν επίσης μια σειρά από άλλα ζητήματα που ανέδειξαν και οι ίδιοι οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ καθώς επίσης και η ανάγκη κάθε τμήμα να εκλέξει από έναν αντιπρόσωπο.

Η γενική συνέλευση κατέληξε με την ανάδειξη μιας τριμελούς εκτελεστικής Επιτροπής Αγώνα του ΔΙΕΚ Ν. Σμύρνης η οποία, κατόπιν σχετικής απόφασης και των υπόλοιπων συναδέλφων που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση, έκανε παρέμβαση προς τη διοίκηση του ΔΙΕΚ με έναν αντιπρόσωπό της και έναν αντιπρόσωπο του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ.

Λόγια, λόγια και από πράξεις τίποτα!

Δύο αντιπρόσωποι από το ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ και η τριμελής Επιτροπή Αγώνα του ΔΙΕΚ παραβρέθηκαν στη συζήτηση που έγινε με μέλη της διοίκησης η οποία έπειτα από την ενημέρωση που της έγινε και αφορά τα ζητήματα που προκύπτουν τόσο από τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Ν. Σμύρνης όσο και ζητήματα γενικότερης αλλά εξίσου σημαντικής φύσεως που αφορούν όλους του σπουδαστές των ΔΙΕΚ πανελλαδικά άρχισε είτε να δικαιολογείται ισχυριζόμενη ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται βάση κανονισμού είτε να αποποιείται των ευθυνών της για λόγους μη αρμοδιότητας με τα επικαλούμενα θέματα.

Πιο συγκεκριμένα στο αίτημα που θέσαμε για πρόληψη των ευπαθών ατόμων ή ατόμων που μένουν με άλλα ευπαθή άτομα, είτε καθηγητών είτε καταρτιζόμενων σπουδαστών, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι «έχουμε θέσει το ζήτημα και περιμένουμε να παρθεί απόφαση». Ούτε δηλαδή κάποια εξήγηση για τις απουσίες που προκύπτουν σε συναδέλφους που αδυνατούν να έρθουν ούτε κάποια ενημέρωση για το αν τελικά θα υπάρξει δυνατότητα τηλεκατάρτισης και με τι όρους και δυνατότητες.

Στο αίτημα που τέθηκε για την έλλειψη μέτρων υγιεινής, που ούτε ένα σαπούνι δεν υπάρχει στις τουαλέτες! Αλλά και την απουσία προσωπικού καθαριότητας η απάντηση που πήραμε ήταν ότι κι εκεί έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες κινήσεις με άσκηση πίεσης από τη διοίκηση και μάλιστα με αίσθημα αυτοθυσίας έως ότου προσληφθεί το αντίστοιχο προσωπικό, η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι τελεί και χρέη καθαρισμού! Να πούμε και ευχαριστώ λοιπόν που δεν μας ζήτησαν και εμάς να συνεισφέρουμε με εθελοντική εργασία.

Κατόπιν συζητήθηκαν και μια σειρά από άλλα σοβαρά θέματα όπως την έλλειψη εκπαιδευτικού υλικού, προσωπικού, την υποχρέωση απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας 960 ωρών! που λέγεται «πρακτική άσκηση» στα οποία όμως η «ντρίμπλα» που δεχθήκαμε ήταν ιδιαίτερα εύκολη και προβλέψιμη αφού έγινε λόγος για αδυναμία του προβλεπόμενου κανονισμού και πως θα πρέπει να απευθυνθείτε αλλού για τέτοιου είδους ζητήματα.

Τέλος και έπειτα από γνωστοποίηση των αιτημάτων μας, σαν τμήμα δημοσιογραφίας αποφασίσαμε να δηλώσουμε από όλα τα μαθήματα αποχή έως ότου να υπάρξει κάποια επίλυση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σχετικά με το θέμα της υγιεινής. Σε εκείνο το σημείο η διοίκηση φρόντισε να μας επιστήσει την προσοχή σε ότι αφορά την σχετική ανακοίνωση που σκοπεύαμε να στείλουμε προς τη γραμματεία και να μην παραλείψουμε να κάνουμε ειδική μνεία προς τη διευθύντρια κ. Κοκκινάκη η οποία απουσίαζε.

Οπότε κ. Κοκκινάκη ενημερώνουμε κι εσάς …σε περίπτωση που δεν σας ενημέρωσαν.

Comments are closed.