Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασίας ΠΟΘΑ: Στις 25 Φλεβάρη καλούμε όλα τα σωματεία στο χώρο του πολιτισμού και τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση με κάθε τρόπο.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που διεκδίκησαν σύγχρονη κοινωνική ασφάλιση συμμετέχοντας στην απεργία στις 18/02, ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους είτε απέργησαν, είτε όχι, παρόλο που κατανοούν την ανάγκη για αγώνες, να έρθουν δίπλα στα Σωματεία τους να γίνουν η κινητήρια δύναμη στους αγώνες, να διεκδικήσουμε μαζί τη ζωή που δικαιούμαστε.
Στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι δε θα επιτρέψουν τέτοιες εξελίξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια καταλάμβανε όλη την οδό Πανεπιστημίου από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα. Ότι νόμο και να φέρουν αυτές τις χιλιάδες κόσμο δεν μπορούν να τις στριμώξουν στο πεζοδρόμιο, δεν μπορούν να τους απαγορεύσουν να διαδηλώσουν.
σωματεία από το θέαμα – ακρόαμα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 18/02
Οι συκοφαντικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για «υποκινούμενη απεργία» των εργατοπατέρων του ΠΑΜΕ δείχνει πόσο τους καίει οι εργαζόμενοι να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.
Η λύσσα των επιχειρηματικών ομίλων που ελέγχουν τα ΜΜΕ απέναντι στις απεργίες έφτασε στο σημείο να απαιτούν ομόφωνα από την Κυβέρνηση να φέρει άμεσα νόμο που να απαγορεύει τις διαδηλώσεις . Η απεργία ήταν «ταλαιπωρία για τους οδηγούς» και κατά την Αυγή και κατά τον σκαϊ.
Από την άλλη πλευρά είχαμε τις θλιβερές συνάξεις των εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ που δεν έβρισκαν άνθρωπο να τους κρατήσει τα πανό. Η γύμνια τους δείχνει πόσο προετοίμασαν την απεργία, πόσο τους εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι, δείχνει το μεγάλο θράσος τους όταν αποκαλούν κομματικές συγκεντρώσεις τις τεράστιες συγκεντρώσεις των Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και συγκεντρώσεις των εργαζομένων τις ολιγομελείς φιέστες τους.
Συνάδελφοι αυτοί οι εργατοπατέρες δεν είναι απλά κάποιοι εργαζόμενοι με τους οποίους έχουμε διαφορετικές απόψεις. Είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων τους στα συνδικάτα. Αποκαλυπτικό του ρόλου τους είναι το Συνέδριο παρωδία που προσπαθεί να στήσει η ηγεσία της ΓΣΕΕ στις 25 Φλεβάρη σε Πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι. Αυτό θα διαρκέσει μερικές ώρες ,όσο χρειάζεται να γεμίσει η κάλπη ,χωρίς νομιμοποιήσεις συνέδρων ,χωρίς συζήτηση κόντρα σε κάθε διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της ΓΣΕΕ και των Σωματείων μας.
Αυτή τη διαδικασία θα την επιβάλλει προσωπικά ο Πρωθυπουργός , ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα καθοδηγούν προσωπικά τις δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού και της Αεροπορίας! Όταν δε βρίσκουν πραγματικούς εργαζόμενους να τους στηρίξουν δε διστάζουν να βαφτίσουν συνδικαλιστές δεκάδες εργοδότες και στελέχη των επιχειρήσεων τους , που παίρνουν έγκριση από χιλιάδες εργαζόμενους που εξαναγκάζονται και από ανύπαρκτες εκλογικές διαδικασίες που εμφανίζουν χιλιάδες εργαζόμενους να ψηφίζουν σε λίγες ώρες.
Ψηφίδα σε αυτό το σκηνικό της αθλιότητας αποτελεί και η ηγεσία της ΠΟΘΑ που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Συνέδριο του ΕΚΑ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπουν εργοδότες και στελέχη τους στις διαδικασίες του Συνεδρίου. Δεν ενημέρωσαν ούτε ένα συνάδελφο για την απεργία. Το ΔΣ συνεδρίασε τελευταία στιγμή, όπου με μια φωνή οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι οι εργαζόμενοι δεν ενδιαφέρονται για το ασφαλιστικό και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Μάλιστα έφτασαν και στο σημείο να μας πούνε ότι οι διοικήσεις των Κρατικών Θεάτρων και μεγάλων επιχειρηματιών του χώρου ακυρώνουν παραστάσεις τις μέρες της Απεργίας για να διευκολύνουν του εργαζόμενους να απεργήσουν!!!
Για αυτό είναι απόλυτα φυσική η θλιβερή εικόνα της απεργιακής συγκέντρωσης της ΠΟΘΑ που δεν κατάφερε να μαζέψει ούτε μια δεκάδα εργαζόμενους κάτω από το πανό της.
Η εικόνα τους γίνεται ακόμα πιο θλιβερή από το ότι το πανό τους κρατούσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΗ , που ψήφισε «λευκό» στο ΔΣ του ΣΕΗ για την Απεργία και το βράδυ έκανε απεργοσπασία στο θέατρο που εργάζεται. Αυτή η θλιβερή ομάδα κρατά το τιμόνι της Ομοσπονδίας του κλάδου μας και είναι απέναντι στη μεγάλη μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων του ΠΑΜΕ στο Θέαμα – Ακρόαμα. Αυτή η μικρή θλιβερή ομάδα είναι απέναντι στους Ηθοποιούς που συμμετείχαν κατά 61% σε επίπεδο Αττικής στην απεργία.
Τους γυρνάμε την πλάτη ,οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας με περιεχόμενο δράσης και διεκδίκησης τις δικές μας ανάγκες.
Στις 25 Φλεβάρη καλούμε όλα τα σωματεία στο χώρο του πολιτισμού και τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση με κάθε τρόπο. Με απεργία, με στάση εργασίας, με κάθε μορφή πάλης, οι εργαζόμενοι της Αττικής έχουν δικαίωμα να είναι παρόντες και να διαδηλώνουν απέναντι στη σήψη, στην αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων.

Να ζούμε από την τέχνη μας, για να ζούμε για την τέχνη μας!

Σωματεία Λήμνου: Η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στη Λήμνο

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αλλά και επαγγελματίες, συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο λιμάνι...

Σύνδεσμος Υπαλλ. Εμπορικών Καταστημάτων – Ιδιωτ. Επιχειρήσεων Πειραιά: Πρωτομαγιά και οι εργαζόμενοι στο Allou Fun Park ακόμα απλήρωτοι!

Να πληρωθούν ΤΩΡΑ οι εργαζόμενοι στο «Allou Fun Park», ΟΛΑ τα δεδουλευμένα τους!  Τιμώντας την Εργατική...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι τραπεζικές προμήθειες των ηλεκτρονικών αλλαγών

Συνάδελφοι, Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάτω από την πίεση και την αγανάκτηση χιλιάδων επαγγελματιών...