Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας -ΟΣΝΙΕ για το 19ο Συνέδριο της ΟΣΝΙΕ.

Συνάδελφοι,

Στις 30/6/2019 θα πραγματοποιηθεί το  19ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Οι συνάδελφοι που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, μέσα από τη συμμετοχή μας στα Πρωτοβάθμια Σωματεία επιδιώξαμε να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα  που αφορούν τους εργαζόμενους του Κλάδου μας.

Πρωτοστατήσαμε στον αγώνα για την αντιμετώπιση της απλήρωτης εργασίας, των απολύσεων, της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Αναδείξαμε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που έχει καταντήσει εξαντλητική την εργασία, με αποτέλεσμα τις δεκάδες παραιτήσεις συναδέλφων.

Πρωτοστατήσαμε στην επιτυχία των Απεργιών του Κλάδου, θέτοντας αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς και για κατοχύρωση δικαιωμάτων που θα βελτιώσουν σημαντικά  τους εργασιακούς όρους.

Με ξεκάθαρο τρόπο απαιτούμε Ενιαία Κλαδική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Υγεία με αυξήσεις και υποχρεωτική ισχύ.

Η αντιπαράθεση με την συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΣΝΙΕ.

Μέσα από τη συμμετοχή μας στην Διοίκηση της ΟΣΝΙΕ, αντιπαρατεθήκαμε στους συνδικαλιστές που συγκροτούν το Προεδρείο της ΟΣΝΙΕ. Απαιτήσαμε να λειτουργήσει η Ομοσπονδία συλλογικά, ενώνοντας και εκφράζοντας όλους τους εργαζόμενους και όχι μια μικρή ελίτ συνδικαλιστών, αποκομμένη από τα πραγματικά προβλήματα του Κλάδου.

Επανειλημμένες προτάσεις μας, για συσκέψεις  των Πρωτοβάθμιων σωματείων απορρίφθηκαν.

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας για την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης, ακολούθησε την τακτική των μυστικών συναντήσεων με τους εργοδότες, χωρίς σχέδιο, αιτήματα και διεκδίκηση.

Οι απολύσεις, η έλλειψη προσωπικού, η απλήρωτη εργασία, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι ζητήματα που δεν απασχόλησαν καθόλου την ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Οι συνδικαλιστές του Προεδρείου της ΟΣΝΙΕ, αντιμετώπισαν  με εκτόξευση λάσπης και με συκοφαντίες κάθε φωνή κριτικής.

Ακολουθώντας τις παραπάνω μεθόδους το Προεδρείο της ΟΣΝΙΕ τα τελευταία χρόνια και έχει οδηγήσει  την Ομοσπονδία στην αναξιοπιστία.

Γι αυτό οι  εργοδότες αφού απόσπασαν τις μεγάλες μειώσεις με την Σύμβαση του 2012 σταμάτησαν να  συζητάνε την υπογραφή συμβάσεων.

Η Ομοσπονδία έχει οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση αναξιοπιστίας, με ευθύνη των εκλεγμένων συνδικαλιστών των  δύο παρατάξεων του προεδρείου, που πριν από τα Συνέδρια αλληλοκατηγορούνται  προσχηματικά, αλλά τα βρίσκουν αμέσως μετά στο μοίρασμα των αξιωμάτων.

Τι επιδιώκει  Η ΔΑΣ.

Επιδιώκουμε να γίνει η Ομοσπονδία στήριγμα όλων των σωματείων, των συνδικαλιστών, των εργαζομένων, σε κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο.

Επιδιώκουμε η Ομοσπονδία να ενώνει και να εκφράζει όλους τους εργαζόμενους των μονάδων, των μικρών και μεγάλων κλινικών, των διαγνωστικών, των γηροκομείων των εργαζομένων στα αστικά κέντρα και στην επαρχία, των νέων και  παλιών συναδέλφων.

Επιδιώκουμε η Ομοσπονδία να πρωτοστατεί στην ίδρυση, στη μαζικοποίηση,  στη δημοκρατική λειτουργία των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η Ομοσπονδία να γίνει πραγματικό φόβητρο για τους εργοδότες, με αυξημένο κύρος στους χώρους δουλειάς.

Συνάδελφοι,

Η νέα περίοδος που βρίσκεται μπροστά μας, θα είναι περίοδος μεγαλύτερης έντασης της εργοδοτικής επίθεσης. Οι εργοδότες έχουν στα χέρια τους όρους της κλαδικής Σύμβασης του 2012 που οδήγησε σε τεράστια μείωση τους μισθούς μας και σε κατάργηση δικαιωμάτων.

Έχουν στα χέρα τους την νομοθεσία που κατάργησε την υποχρεωτικότητα των Συμβάσεων, που πάγωσε τις τριετίες.

Αξιοποιώντας τα παραπάνω έφτασαν την μισθολογική μείωση για τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Υγεία στο 40%. Έτσι οι μεγάλοι όμιλοι στην Ιδιωτική Υγεία εξασφάλισαν τεράστια κερδοφορία, που θα επιδιώξουν να αυξήσουν με την διατήρηση των δυσμενών όρων της Σύμβασης του 2012 με την καθήλωση των μισθών μας.  Επιδιώκουν να μην υπάρχει προστασία του εργαζόμενου μέσα από  Κλαδικές Συμβάσεις.

Η νέα περίοδος που έρχεται,  πρέπει να βρει τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Υγεία δυνατούς, οργανωμένους στα Σωματεία. Να μας βρει με Ομοσπονδία προσανατολισμένη στον αγώνα για ικανοποίηση των αναγκών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε τις δυνάμεις μας. Με σχέδιο, με εμπιστοσύνη στη δύναμη του εργαζόμενου.

Ενισχύοντας  το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, δυναμώνουμε τον αγώνα για:

• Υπογραφή Ενιαίας Κλαδικής Σύμβασης με όρους.

– Αυξήσεις 15% στο βασικό μισθό.

– Άμεση κατάργηση του διαχωρισμού νέων και παλιών εργαζομένων.

– Επαναφορά ειδικών ωραρίων και αδειών όπου αυτά καταργήθηκαν.

– Επαναφορά επιδομάτων. Ακύρωση παγώματος τριετιών.

• Καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους και τέλος της απλήρωτης εργασίας.
  • Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων

ΔΑΣ -ΟΣΝΙΕ

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Το νόμιμο φακελάκι δε θα περάσει!

ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: 4 Απρίλη Πανελλαδική Μέρα Δράσης

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ 2024  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ  Συνάδελφισσες, συνάδελφοι Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στη...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: 29 Μαρτίου Αιμοδοσία στα γραφεία του Συλλόγου