Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας – ΟΣΝΙΕ για τις εργασίες του 19ου Συνεδρίου της ΟΣΝΙΕ

image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε στις 30/6/2019 στην Αθήνα το 19ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Η παρουσία των αντιπροσώπων που μετείχαν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, συνέβαλλε καθοριστικά:

Στην έκθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Στην ανάδειξη   της ανάγκης να αναπτυχθούν στον Κλάδο μας διεκδικητικοί  αγώνες, με οργάνωση, σχέδιο αποτελεσματικότητα.

Στην προβολή της δράσης των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Με  την εύστοχη και τεκμηριωμένη κριτική στην ηγετική ομάδα της ΟΣΝΙΕ, εκφράστηκε η ανάγκη να έχουμε Ομοσπονδία που θα είναι ταξικά προσανατολισμένη, δε θα διχάζει τους εργαζόμενους,  θα εμπνέει και δεν θα υποτάσσει τους εργαζόμενους στην μοιρολατρία και στη λογική του μικρότερου κακού.

Οι τοποθετήσεις των συνδικαλιστών του απερχόμενου προεδρείου της ΟΣΝΙΕ περιορίστηκαν  σε γενικολογίες, χωρίς να παρουσιάσουν συγκεκριμένο σχέδιο για το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το θέμα των Κλαδικών Συμβάσεων.

Μετά το 19ο Συνέδριο μπορούμε να βεβαιότητα να υποστηρίξουμε ότι έχει  κατοχυρωθεί  στην συνείδηση των εργαζόμενων  και των Συνέδρων, ανεξάρτητα από την τελική επιλογή ψήφου,  ότι οι  3 έδρες που καταλαμβάνει η ΔΑΣ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα αξιοποιηθούν προς όφελος όλων των εργαζόμενων του Κλάδου. Θα αξιοποιηθούν στον αγώνα για υπογραφή Ενιαίας Κλαδικής σύμβασης με όρους  που θα βελτιώνουν σημαντικά τις εργασιακές σχέσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην  αύξηση του αριθμού των αντιπροσώπων που εξέλεξε η ΔΑΣ για το επόμενο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η ΔΑΣ εξέλεξε 2 αντιπροσώπους από 1 που είχε εκλέξει στο προηγούμενο Συνέδριο.

Η στήριξη και την αύξηση της αντιπροσώπευσης της ΔΑΣ είναι επιτυχία για τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Υγεία, γιατί επιτεύχθηκε  μέσα από τη δράση στους χώρους δουλειάς, μακριά από παζάρια, εκβιασμούς και συκοφαντίες.

Η ενίσχυση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί γίνεται σε περίοδο αναμενόμενης έντασης της αντεργατικής επίθεσης αλλά και σε περίοδο που γίνεται αγώνας για να απαλλαγεί  το συνδικαλιστικό κίνημα από τον σφιχτό εναγκαλισμό της εργοδοσίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με μεγαλύτερη δύναμη, αυτοπεποίθηση  και αίσθηση ευθύνης.

                                              ΔΑΣ -ΟΣΝΙΕ                                                    

Comments are closed.