Δευτέρα, 10 Αυγούστου

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας – ΟΣΝΙΕ για εκλογή Προεδρείου στην ΟΣΝΙΕ

image_pdfimage_print

    ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ στην ΟΣΝΙΕ :  Γιάννης κερνάει…   Γιάννης πίνει.      10/7/2019

 Συνάδελφοι,                                                                               

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8/7/2019 η εκλογή του νέου Προεδρείου της ΟΣΝΙΕ. Η σημασία αυτής της εκλογής δεν βρίσκεται στα αξιώματα αλλά στις διαπραγματεύσεις για την Σύμβαση, τις οποίες  διεξάγει αποκλειστικά το προεδρείο της ΟΣΝΙΕ.

Η παράταξη που ελέγχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, επέλεξε να προχωρήσει σε εκλογή μονο-παραταξιακού Προεδρείου, δηλαδή το Προεδρείο της ΟΣΝΙΕ να αποτελείται μόνο από μέλη της συγκεκριμένης παράταξης.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η παραπάνω απόφαση   καταπατά κάθε έννοια συλλογικής λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Καταπατά κάθε έννοια αναλογικής εκπροσώπησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στο νέο Προεδρείο. Καταπατά σε τελική ανάλυση την θέληση και την επιλογή των ίδιων των εργαζομένων.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι το 45% των Συνέδρων, που εκλέγονται   από 2.500 εργαζόμενους του Κλάδου, αποκλείονται απευθείας από την εκπροσώπηση  στο νέο Προεδρείο της Ομοσπονδίας παρά το γεγονός ότι κατέλαβαν τις 5 από τις 13 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι συνδικαλιστές που υπέγραψαν τις μειώσεις στους μισθούς μας το 2012 και βρίσκονται στην  ηγεσία της ΟΣΝΙΕ, μοίρασαν μεταξύ τους τα αξιώματα για να συνεχίσουν την ίδια τακτική που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Μυστικές συναντήσεις με τους εργοδότες, χωρίς σχέδιο διεκδίκησης Σύμβασης, χωρίς πλαίσιο αιτημάτων, αποκλεισμός κάθε  διαφορετικής άποψης, εμπόδια σε  κάθε αγωνιστική κίνηση.

Άμεση επιβεβαίωση των παραπάνω ισχυρισμών αποτελεί η επόμενη συνάντηση με τους Εργοδότες που ενώ έχει οριστεί, δεν έχει ανακοινωθεί ούτε καν στα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΝΙΕ.

Συνάδελφοι,

Η ΔΑΣ πρότεινε να εκλεχθεί αναλογικό Προεδρείο που να αποτυπώνει τον συσχετισμό όπως  διαμορφώθηκε στο 19ο Συνέδριο. Πρόταση που εγγυάται την συλλογική λειτουργία της Ομοσπονδίας και εξασφαλίζει την έκφραση όλων των απόψεων.

 Η πρόταση μας απορρίφθηκε από την πλειοψηφική παράταξη που φέρει τον αντιφατικό τίτλο Ταξική Ενότητα.

Απορρίφθηκε με τις ευλογίες της Εργοδοσίας αλλά και της νέας Κυβέρνησης που θα συνεχίσει την αντεργατική επίθεση. Είναι γνωστό  ότι η πλειοψηφική παράταξη στην ΟΣΝΙΕ ελέγχεται από την ΔΑΚΕ, την  συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Συνάδελφοι,

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης που να ικανοποιεί τις ανάγκες μας. Θα συνεχίσουμε  τον αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς, με το βλέμμα μας στραμμένο στους εκατοντάδες εργαζόμενους του Κλάδου, στην ικανοποίηση των αναγκών μας  και όχι στις θεσούλες και στα  αξιώματα.

Comments are closed.