Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Μετάλλου

image_pdfimage_print

Οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ  και ΔΑΚΕ, αφού μπλόκαραν τη διεξαγωγή του 30ου συνέδριου της ΠΟΕΜ, μπροστά στον φόβο να χάσουν την πλειοψηφία από τις ταξικές δυνάμεις της Δ.Α.Σ. , εξακολουθούν να εμποδίζουν τη συγκρότησησε σώμα του Δ.Σ. που διορίστηκε από το δικαστήριο. 

Μοναδικός τους στόχος να εμποδίσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης αγώνα στον κλάδο.

Είναι ξεκάθαρα ταγμένοι στο πλευρό της εργοδοσίαςκαι το μόνο που υπηρετούν είναι ο στόχος να επικρατήσει στους χώρους εργασίας η «άκρα του τάφου σιωπή» ,  που επιθυμούν Κυβέρνηση και βιομήχανοι.

Για μία ακόμη φορά, την τρίτη κατά σειρά, εχθές Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, προσήλθαν(ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ )  μετά από δικό μας κάλεσμα στην Ομοσπονδία, με μία φωνή σαν μία παράταξη αρνούμενοι να συμμετέχουν σε συνεδρίαση για συγκρότηση σε σώμα,  οδηγώντας με τη στάση τους την Ομοσπονδία σε διάλυση.

Εκεί όμως που ξεπέρασαν τα εσκαμμένα είναι στην γραπτή τους απάντηση στη νέα μας πρόσκληση , για νέα τέταρτη κατά σειρά προσπάθεια συγκρότησης σε σώμα  , την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου2019,  στις 8 το πρωί  , στα γραφεία της ΠΟΕΜ.

Μας απάντησαν ότι αν θέλουμε μπορούμε να συνεδριάσουμε την Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2019 στις 10:30 το πρωί. Το έκαναν αυτό ενώ γνωρίζουν ότι την συγκεκριμένη μέρα και ώρα έχει καλέσει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας πλατιά σύσκεψη στην Λάρυμνα, για το φλέγον ζήτημα της ΛΑΡΚΟ.

Το έκαναν αυτό ενώ γνωρίζουν ότι δεκάδες Συνδικάτα μεταξύ των οποίων και τα μεγαλύτερα του κλάδου μας  , έχουμε ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα και θα είμαστε όλοι μας εκεί. Εκεί… που αν είχαν έστω και λίγη τσίπα θα είχαν φροντίσει να είναι και αυτοί …..

 Είναι όμως τόσο ξετσίπωτοι , που όχι απλά δεν συμμετέχουν αλλά είναι και υπονομευτές… 

Μόνο από αυτή τους τη στάση  , μόνο από αυτή τους την απάντηση, μπορεί να βγάλει συμπέρασμα κάθε μεταλλεργάτης για τον βρώμικο ρόλο που παίζουν οι συγκεκριμένες παρατάξεις.

Είναι όρος απαράβατος να απομονωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς για να μπορέσουν να οργανωθούν αγώνες με βάση τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε τίμιο μεταλλεργάτη να τους κάνει πέρα, να συσπειρωθεί στο πλευρό μας για συνδικάτα ταξικά, των εργατών και όχι των εργοδοτών.

Comments are closed.