Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας για τη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

image_pdfimage_print

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ !!!

 Μπορεί να πέρασαν τέσσερις μήνες από την τελευταία συνεδρίαση του ΕΚΗ, αλλά «κάλιο αργά παρά ποτέ» λέει ο λαός μας…

Στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, έπειτα από πολλές πιέσεις και αιτήματα της ΔΑΣ προς τον πρόεδρο του ΕΚΗ, μπουχτίσαμε από «δημοκρατία».

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Στ. Βοργιάς αφού μας διάβασε καμιά 20αριά δελτία τύπου που αναφέρουν το ΕΚΗ, καθώς πλέον έχουμε καταργήσει και τις εισηγήσεις του προέδρου στα ΔΣ, επιδόθηκε σε ένα ακόμη αντι-ΠΑΜΕ κρεσέντο, αναπαράγοντας όλη την επιχειρηματολογία της ομάδας Παναγόπουλου – Κιουτσούκη- Καραγεωργόπουλου, περί τραμπούκων, κομματικών κλπ

Δεν απάντησε στα πολύ σοβαρά  ζητήματα που έθεσαν τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ και κατέθεσαν στα πρακτικά της συνεδρίασης για τα εξής:

  • Με ευθύνη του προέδρου και κατά παράβαση του καταστατικού του ΕΚΗ, δεν συνεδρίασε το ΔΣ για 4 μήνες (μέγιστο 2 μήνες, βάση καταστατικού)
  • Με ευθύνη του προέδρου και κατά παράβαση του καταστατικού του ΕΚΗ, δεν πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνέλευση του ΕΚΗ που έπρεπε να έχει γίνει το Μάρτη ούτε σκοπεύει να την πραγματοποιήσει.
  • Δεν απάντησε στα στοιχεία που κατατέθηκαν για την πρόεδρο του «Σωματείου» Εργαζομένων Εμπορικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Κρήτης.  ότι είναι αυτοαπασχολούμενη και διαθέτει ατομική επιχείρηση ενεργή στο όνομα της!! Αντίθετα υπερασπίστηκε το γεγονός επικαλούμενος ότι είναι δυο χρόνια άνεργη… Επιβεβαίωσε δηλαδή τις καταγγελίες της ΕΙΥΗ ότι όχι μόνο έχει επιχείρηση στο όνομα της αλλά δεν έχει εργαστεί σε κάποιο χώρο δουλειάς  για τουλάχιστον 2 χρόνια! 
  • Με τον ανοχή του Βοργιά φέρανε την αστυνομία μέσα στο ΕΚΗ και προπηλακίζανε συνδικαλιστές ακόμα και άνθρωποι άσχετοι με τα σωματεία. Ο ίδιος βέβαια διέψευσε και τα videos που τον δείχνουν να εγκαλεί την αστυνομία “να καταγραφούν τα στοιχεία» των μελών του ΔΣ του ΕΚΗ, όπως και δικαιολόγησε την επίθεση με βρισιές και χειροδικίες στα μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά για την κατάντια που έχει περιέλθει το ΕΚΗ, ο Βοργιάς απείλησε ευθέως με μηνύσεις την Διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου επειδή κατήγγειλε το προηγούμενο διάστημα όλη αυτή την ενορχήστρωση των αρχαιρεσιών στο σωματείο – μαϊμού με τις ευλογίες της ομάδας των  Παναγόπουλου – Καραγεωργόπουλου οι οποίες αποδείχτηκαν περίτρανα. Τους απαντάμε : Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει!

Κόντρα σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ ανέδειξαν στις τοποθετήσεις τους την ανάγκη σήμερα το ΕΚΗ να λειτουργεί με δημοκρατικό και διαφανή τρόπο, τηρώντας το καταστατικό και τις αρχές λειτουργίας του. Επισήμαναν την ανάγκη να οργανωθεί το επόμενο διάστημα από το ΕΚΗ και τα σωματεία μια οργανωμένη παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στους κλάδους που δουλεύουν λόγω σεζόν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, καταρχήν στα ξενοδοχεία, να μπει ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες, την πάλη για υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλα τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση της οργάνωσης της πάλη τους με αγωνιστικές πρωτοβουλίες μέσα στη σεζόν αφού τέτοιες αποφάσεις δεν πάρθηκαν από τη χθεσινή διοίκηση.

 

Comments are closed.