Κυριακή, Αύγουστος 18

Aνακοίνωση της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Για τις εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων από την επιχείρηση «Marina Beach»

image_pdfimage_print

          Η ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλει την εργοδοσία του ξενοδοχείου Marina Beach του Ομίλου Παπακαλιάτη, που προχωράει στην απόλυση τριών συναδέλφων για συνδικαλιστικούς λόγους. Είναι προκλητική η στάση της εργοδοσίας καθώς και οι τρεις συνάδελφοι είχαν αναπτύξει συνδικαλιστική δράση, συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, μια εκ των οποίων είναι και εκλεγμένη!

          Βέβαια δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της. Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν προχώρησε σε μειώσεις μισθών, απέλυσε εργαζομένους γιατί «παραπονέθηκαν» για τις υπερωρίες, επέβαλε στο ξενοδοχείο την εντατικοποίηση και το καθεστώς της αναγκαστικής υπερωρίας.

          Η επιχείρηση πριν καν ξεκινήσει η σεζόν δείχνει τις προθέσεις της, ότι θέλει να ξεμπερδεύει με τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Προχωράει στις απολύσεις των συναδέλφων που δεν έσκυψαν το κεφάλι, πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στην εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στο ξενοδοχείο. Προχωράει για ακόμη μια χρονιά σε «ατομικές συμφωνίες», ενώ για την εφαρμογή της εθνικής κλαδικής ΣΣΕ ούτε λόγος!

          Οι δυνάμεις της ΔΑΣ και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα είναι δίπλα τους στην πρώτη γραμμή. Ήδη προχωρήσαμε σε παρέμβαση στα γραφεία της εταιρίας απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Η απάντηση του οικονομικού διευθυντή της εταιρίας ότι «…ίσως γίνονται περικοπές, γιατί η χρονιά δε θα πάει καλά», την ίδια στιγμή που το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει γεμάτο, αναδεικνύουν την κοροϊδία της εργοδοσίας και δε μας δίνουν άλλο περιθώριο από να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

            Ήδη τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλέσαμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου για την υπεράσπιση των συναδέλφων και συνολικά της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς, για να καταγγελθεί η προκλητική, εκδικητική στάση της εργοδοσίας.

Όλοι οι συνάδελφοι έχουμε κοινό συμφέρον. Δεν παζαρεύουμε σε κανένα ξενοδόχο τη ζωή και το ψωμί των παιδιών μας. Καλούμε τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να μη δεχτούν την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας και να διεκδικήσουν:

  • Άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων των συναδέλφων.
  • Εφαρμογή της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Καμία «ατομική συμφωνία».

Να μπουν όλοι στη μάχη για να υπερασπιστούμε της δουλειά μας, τους μισθούς και τα δικαιώματα μας. Είναι στο δικό τους χέρι να οργανωθούν, να φτιάξουν επιτροπή αγώνα στο ξενοδοχείο που θα συντονίσει την πάλη και θα διασφαλίσει την ενότητα των συναδέλφων.

Comments are closed.