Ανακοίνωση της ΔΑΣ για τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την αντιλαϊκή επίθεση, με την εφαρμογή του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση για τον ορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την «αντοχή και τους δείκτες της οικονομίας», την ίδια στιγμή που το εισόδημα των εργαζομένων θα δεχθεί ακόμη ένα πετσόκομμα από τη μείωση του αφορολόγητου, που μετατρέπεται η χώρα μας σε ένα απέραντο Αμερικανο-ΝΑΤΟικο ορμητήριο για το αιματοκύλισμα των λαών, αυτή ακριβώς τη στιγμή η πλειοψηφία του ΕΚΗ δεν βρίσκει κανένα λόγο να οργανώσει την απεργιακή απάντηση των εργαζομένων.

Με λίγα λόγια, ο πρόεδρος του ΕΚΗ (ΠΑΣΚΕ) και η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ όπου συνυπάρχουν αρμονικά συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, στο κάλεσμα της ΔΑΣ και 7 εργατικών σωματείων του νομού για απεργία 14 Νοέμβρη απάντησαν αρνητικά, στοιχήθηκαν με την γραμμή της ΓΣΕΕ, αναμάσησαν για ακόμη μια φορά την καραμέλα του «περιμένουμε το τριτοβάθμιο όργανο να αποφασίσει». Τα ίδια μας είπε και το Φεβρουάριο σε ανάλογη πρόταση για απεργιακή απάντηση, τα μέτρα ήρθαν, έφεραν και άλλα και άλλα και η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ ακόμα περιμένει την ΓΣΕΕ….. Τέτοια αβάντα στην Κυβέρνηση θα τη ζήλευαν και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

Βέβαια δεν μένουν εντελώς άπραγοι. Χθες στη συνεδρίαση του ΔΣ ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την πρόωρη διεξαγωγή του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του ΕΚΗ του οποίου η θητεία λήγει το Δεκέμβριο. Δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε γιατί καίγονται τόσο πολύ να κάνουν ένα συνέδριο με διαδικασίες εξπρές.

Τα συνέδρια από κορυφαία διαδικασία που αφορά όλη την εργατική τάξη του νομού, με ζωντανές συζητήσεις από σωματεία που θα μεταφέρουν πείρα από τη δράση, δυσκολίες που αντιμετώπισαν, στόχους και πρόγραμμα δράσης για τα επόμενα χρόνια, έχουν μετατραπεί και στο νομό μας σε συνέδρια ψηφοκαταμέτρησης για την ανακύκλωση του εργατοπατερισμού και των καρεκλών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με σωρεία νόθων αντιπροσώπων από σωματεία φαντάσματα που έχουν προκύψει μέσα από την ανοιχτή συνεργασία της πλειοψηφίας του ΕΚΗ με την μεγαλοεργοδοσία και δεν έχουν καμία δράση, ενώ η νομιμότητα τους σε διάφορα σωματεία δεν έχει κριθεί ακόμα από τη δικαιοσύνη.

Η εργατική τάξη του νομού δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια όσο και αν προσπαθούν να την κρατήσουν ναρκωμένη οι εκπρόσωποι των εργοδοτών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία πρέπει να δώσουν την μάχη για την επιτυχία της απεργίας και παράλληλα να επιβάλλουν ένα Συνέδριο ανοιχτό, δημοκρατικό που θα συζητήσει τα πραγματικά προβλήματα, ένα συνέδριο υποδομής για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ένα συνέδριο χωρίς νόθους αντιπροσώπους, που θα έχει προκύψει μέσα από διαδικασίες όπως ορίζει το καταστατικό του ΕΚΗ.

Καλούμε την εργατική τάξη, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε σωματείο που βλέπει αυτή τη κατάσταση να πάρει θέση, να μην επιτρέψει άλλο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και τα σωματεία να τα λυμαίνονται άνθρωποι της εργοδοσίας που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα και τους πόθους των εργαζομένων.

Καλούμε τα σωματεία να υιοθετήσουν το διεκδικητικό πλαίσιο και να συμβάλλουν στην επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης:

• Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 10:00 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας!

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης