Ανακοίνωση της απόφασης των Εκπαιδευτικών του 4ου Γυµνασίου Κερατσινίου για συµµετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ Πειραιά

Σχετικά µε την ύπαρξη επιβεβαιωµένου κρούσµατος COVID-19 σε µαθητή του σχολείου µας, σας αναφέρουµε τα εξής:

Το απόγευµα της Δευτέρας 14/09/20, ο Διευθυντής της σχολικής µονάδας ενηµερώθηκε από τη Διεύθυνση Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριµνας Περιφέρειας Πειραιά ότι µαθητής µας που παρευρέθηκε την ηµέρα του αγιασµού στο σχολείο – καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του – βρέθηκε θετικός στο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού SARS-CoV-2 και ότι θα παραµείνει τόσο ο ίδιος, όσο και τα µέλη της οικογένειάς του σε καραντίνα, για τις επόµενες δεκατέσσερις (14) ηµέρες.

Ακολούθως, ο Διευθυντής επικοινώνησε µε τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων και έλαβε την προφορική (όχι γραπτή) διαβεβαίωση πως
δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Γι’ αυτό το λόγο συνέστησαν:

α) να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία ως έχει, δηλαδή το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά,
β) να µην ενηµερωθούν γονείς- κηδεµόνες-µαθητές, ενέργεια που θα προκαλούσε αναστάτωση,
γ) να µην παρθεί κανέναν επιπλέον µέτρο, πλην του εκ νέου καθαρισµού των επιφανειών των θρανίων του τµήµατος στο οποίο φοιτά ο µαθητής.
Το ίδιο απόγευµα ο Διευθυντής ενηµέρωσε τους εκπαιδευτικούς που -βάσει του ωρολογίου προγράµµατος – είχαν µπει στο συγκεκριµένο τµήµα και το πρωί της Τρίτης 15/09/20 ενηµέρωσε και τον Σύλλογο Διδασκόντων για το συµβάν.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων εξέφρασε τον προβληµατισµό του, την ανησυχία του και την οµόφωνη  διαφωνία του µε την ανωτέρω προφορική σύσταση της Επιτροπής και προέβη αµέσως στα κάτωθι:

1. Ενηµέρωσε την ΕΛΜΕ Πειραιά.
2. Ζήτησε την άµεση ενηµέρωση των γονέων-κηδεµόνων των µαθητών και την ενδελεχή απολύµανση όλων των χώρων του σχολείου, όπως απαιτεί το υγειονοµικό πρωτόκολλο.
Η απολύµανση πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 16/09/20, µετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου.
3. Πρότεινε την αναστολή λειτουργίας του συγκεκριµένου τµήµατος, όπως προβλέπεται από τις οδηγίες που εστάλησαν µε ηµεροµηνία 12/09/20 από τον Εθνικό Οργανισµό Υγείας σε όλα τα σχολεία της
χώρας, («Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωµένων περιστατικών λοίµωξης COVID-19 σε σχολικές µονάδες») και το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Καθώς µέχρι και σήµερα 17/09/20 το σχολείο λειτούργησε κανονικά και δεν έχει υπάρξει καµία έγγραφη οδηγία των αρµόδιων οργάνων για τους περαιτέρω χειρισµούς, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου µε αίσθηµα
ευθύνης απέναντι σε µαθητές και γονείς,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ
οµόφωνα την συµµετοχή τους στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξεη ΕΛΜΕ Πειραιά, την Παρασκευή 18/09/20 από τις 8 π.µ. έως τις 11 π.µ. (τρεις πρώτες διδακτικές ώρες),
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ
για τον τρόπο διαχείρισης του συγκεκριµένου περιστατικού από τουςαρµόδιους φορείς, επισηµαίνοντας την ευθύνη τους για τις επιπτώσεις στην υγεία ολόκληρης της σχολικής κοινότητας του 4ου Γυµνασίου Κερατσινίου.

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...