Ανακοίνωση Σωματείων Μετάλλου και Κατεργασίας Ξύλου Αττικής: Χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στα ναυπηγεία ΧΑΛΚΙΤΗ και ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ στην 24ωρη απεργία

image_pdfimage_print

Χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στα ναυπηγεία ΧΑΛΚΙΤΗ και ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  στην 24ωρη απεργία και στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΧΑΛΚΙΤΗ και GOLDENYACHTS.

            Με την καθολική συμμετοχή στην απεργία και παρά  τις πιέσεις της εργοδοσίας διατρανώσαμε την απαίτηση για ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ εδώ και τώρα .

            Τα Σωματεία μας εδώ και δυο χρόνια διεκδίκησαν  Σ.Σ.Ε. για τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες όπου μετά  από 9 μήνες με αγώνες κατάφεραν και υπέγραψαν με την Ένωση των εργοδοτών, με προάσπιση κατακτήσεων όπως:

  • αξιοπρεπές μεροκάματο
  • συγκροτημένα δικαιώματα
  • 7ωρη 5νθημερη απασχόληση, μετρά υγείας και ασφάλειας κλπ.

Οι επιχειρήσεις ΧΑΛΚΙΤΗΣ (GOLDENYACHTS) και ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ οι οποίες είναι από  τις μεγαλύτερες του κλάδου ,  παρά  τις προσπάθειες των Σωματείων μας όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να συζητήσουμε και να καταλήξουμε στην υπογραφή της Σ.Σ.Ε , αρνούνται να κουβεντιάσουν ουσιαστικά και να καταλήξουμε.

            Η επιτυχία της απεργίας στους παραπάνω χώρους δεν πρέπει να μας κάνει να επαναπαυόμαστε ,  ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτείται διαρκής αγώνας καθώς και σε άλλους χώρους παλεύουμε καθημερινά με παρεμβάσεις σε κάθε πλοίο για την εφαρμογή της σύμβασης στο σύνολο της.

Τα σωματεία μας δεν ξεχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με το που δουλεύουν , ο αγώνας είναι υπόθεση όλου του κλάδου . Ένας για όλους και όλοι για έναν.Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για υπογραφή ΣΣΕ , την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων , το σταμάτημα τους αίσχους της πληρωμής με κουπόνια, για μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς .

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα καθώς το επόμενο διάστημα θα καλέσουμε ξανά την εργοδοσία και των δυο Ναυπηγείων σε συζήτηση για να καταλήξουμε σε Σ.Σ.Ε . Ανάλογα με την στάση της εργοδοσίας θα  είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να απαντήσουμε αγωνιστικά με πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ,

ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ!!!!

ΟΙ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Comments are closed.