Aνακοίνωση Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στην LG για την τηλεδιάσκεψη με την εργοδοσία

image_pdfimage_print

Συναδέλφισες και συνάδελφοι 

Στις 21/05 μετά από πρωτοβουλία του Συνδικάτου μας πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνδιάσκεψη μεταξύ εκπροσώπων  του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ  και της σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στην LGcns, με την Διοίκηση της εταιρίας ώστε να τεθεί το πλαίσιο αιτημάτων που η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ συζήτησε και διαμόρφωσε. Όπως είχαμε αναφέρει και στην ανακοίνωση πριν από λίγες μέρες, υπάρχουν βασικά ζητήματα για την προστασία της υγείας μας, για τα οποία θα πρέπει η εταιρία να μεριμνήσει ώστε να επιλυθούν,με στόχο την ασφαλή επιστροφή μας στον εργασιακό χώρο μετά από δύο μήνες τηλε-εργασίας.

Συγκεκριμένα για τα ζητήματα που θέσαμε είναι:

  • Ζητήματα συνθηκών υγείας και ασφάλειας κατά την επιστροφή (ατομικοί υπολογιστές, ποντίκια, πληκτρολόγια, τακτικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις, εξαερισμοί και κλιματισμός κατά τις ώρες και μέρες εργασίας, κοινόχρηστα ασανσέρ, αποστάστεις). Η διοίκηση της εταιρείας στα παραπάνω ζητήματα μας ενημέρωσε ότι θα παρέχονται είδη ατομικής υγιεινής όπως αντισηπτικά, μάσκες, γάντια  και κατόπιν αιτήματός μας θα φροντίσει να παρέχει ατομικά πληκτρολόγια / ποντίκια και συρτάρια για την αποθήκευση τους.

Ο καθαρισμός του χώρου γίνεται από το συνεργείο καθαρισμού δυο φορές την ημέρα, πρωί και απόγευμα. Επιμείναμε στο ζήτημα ότι είναι σημαντικό να γίνεται καθαρισμός και τα Σαββατοκύριακα όπου εργάζονται συνάδελφοι σε βάρδιες και η εταιρία μας ενημέρωσε ότι θα φροντίσει να γίνεται καθαρισμός και τα σαββατοκύριακα.  Για τον εξαερισμό του κτηρίου θα ζητηθεί από την διοίκηση του Πύργου να λειτουργεί όλο το 24ωρο αλλά και τα σαββατοκύριακα. Θα μας σταλεί έγγραφο από μηχανικό που πιστοποιεί τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με την συντήρηση. Στα ασανσέρ θα μπορούν να μπαίνουν μέχρι 3 άτομα φορώντας απαραιτήτως μάσκα και θα ζητηθεί να υπάρχει αντισηπτικό διάλυμα και εντός του ασανσέρ. Για τους συναδέλφους στο πεδίο μας διαβεβαίωσαν ότι παρέχονται όλα τα απαραίτητα είδη προστασίας.

  • Για τον γιατρό εργασίας σε μόνιμη βάση, η εργοδοσία επικαλέστηκε το νόμο και των αριθμό εργαζόμενων που δεν προβλέπει την ύπαρξή του. Το Σωματείο μας ξεκαθαρίζει πως η ύπαρξη γιατρού εργασίας στη εταιρεία, είναι αναγκαία για την διασφάλιση της υγείας όλων των εργαζόμενων , ασχέτως αριθμού και νομοθεσίας.
  • Για τις συμβάσεις που λήγουν 30 Ιούνη, ξεκαθαρίσαμε την πάγια θέση μας πως όλες οι συμβάσεις πρέπει να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου, απευθείας από την LGcns , με εξίσωση όλων των όρων και δικαιωμάτων μας προς τα πάνω. Σε αυτό το ζήτημα ο δικηγόρος της εταιρείας είπε πως δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν και ότι αυτό είναι γνωστό και πάγιο αίτημα των εργαζόμενων και στην Ελλάδα και στην Κορέα.
  •  Για τις απολύσεις των δύο συναδέλφων μας, ζητήσαμε την άμεση επαναπρόσληψη τους. Η εργοδοσία αρνήθηκε να μας εξηγήσει τους λόγους και ανέφερε ότι πρόκειται για μη ανανεώσεις συμβάσεων. Για εμάς είναι και παραμένουν απολύσεις και δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο εκτεθειμένο απέναντι στην εργοδοσία.
  • Για τις άδειες ειδικού σκοπού, ζητήσαμε να μην αφαιρεθούν μέρες από την κανονική άδεια των εργαζόμενων που έχουν κάνει ή θα κάνουν χρήση της άδειας εδικού σκοπού και αν αυτό δεν είναι νομικά εφικτό να γίνει με τη μορφή επέκτασης του υπολοίπου της  άδειας των αντίστοιχων ημερών που αφαιρούνται από την κανονική άδεια του εργαζομένου λόγω της χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού. Η εργοδοσία ανέφερε πως θα εξετάσει το ζήτημα.

 Συνάδελφοι,

Η επιδίωξη των εργοδοτών, της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων, είναι να μας φορτώσουν τις συνέπειες της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που η πανδημία έδρασε καταλυτικά στην εκδήλωσή της. Να χτυπηθεί κάθε εργατικό δικαίωμα στο όνομα της «ομοψυχίας» για την αντιμετώπιση του ιού. Όμως ο χρόνος που κερδήθηκε, δεν δαπανήθηκε για την στελέχωση και την θωράκιση του διαλυμένου Δημόσιου συστήματος Υγείας. Δεν δαπανήθηκε για την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και αντιμετώπισης του ιού,. Αντίθετα χρησιμοποιήθηκε για να ψηφιστεί πακτωλός μέτρων για λογαριασμό των εργοδοτών μέσω των ΠΝΠ. Για να εξασφαλίσουν την δική τους «επόμενη μέρα».

 Η σημερινή παρέμβασή μας δείχνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τον τρόπο να παλεύουν και να διεκδικούν. Και αυτός ο τρόπος περάνει μέσα από την οργάνωσή στο Συνδικάτο μας, μέσα από την συλλογική διεκδίκηση. Οργανωμένοι και καλά συσπειρωμένοι στο σωματείο βάζουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Οργανώνουμε αποφασιστικά τα επόμενα βήματά μας. Βάζουμε στο επίκεντρο της πάλης μας την καρδιά του προβλήματος, την διασφάλιση της «κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας» των ομίλων. Παλεύουμε για ανάκτηση των απωλειών, για ζωή και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις σύγχρονες δυνατότητες όπως προκύπτουν από την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.