Κυριακή, 29 Μαρτίου

Ανακοίνωση – Καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής για την κυβερνητική καταστολή

image_pdfimage_print

              Το συνδικάτο μας, καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που εκτυλίχθηκε τις δυο τελευταίες μέρες σε νησιά του Αιγαίου. Οι εικόνες με τα ΜΑΤ σε πλήρη διάταξη να κάνουν χρήση βίας, δακρυγόνων, χημικών κτλ θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές στη χώρα μας. Η αποβίβαση των δυνάμεων καταστολής με καράβια στα νησιά, η χρήση βίας θυμίζει εποχές που κάθε πρωτοπόρα φωνή καταπνίγονταν, οδηγούνταν σε φυλακές, εξορίες γιατί μονάχα με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση των κατοίκων των νησιών που με την στάση τους, τις κινητοποιήσεις τους, με το μαζικό αυτό παλλαϊκό ξεσηκωμό κατάφεραν και έδιωξαν σήμερα κακήν κακώς τα ΜΑΤ και όλο το συμφερτό από τα νησιά τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της τακτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων, προσπαθεί να επιβάλει με την βία τα σχέδια των ΕΕ – ΝΑΤΟ και μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, όπως αυτά εκφράζονται και στην χώρα μας. Παραμένει πιστή στη συμφωνία Τουρκίας – Ελλάδας (Συμφωνία Δουβλίνου) που εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες στα νησιά. Εφαρμόζει κατά γράμμα και στηρίζει την πολιτική που εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνα παιχνίδια που ήδη έχουν κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ενώ εκατομμύρια είναι ξεριζωμένοι.

Η βία αυτή, είναι προέκταση της κατάργησης του ασύλου αλλά και την εισβολή δυνάμεων καταστολής στα πανεπιστήμια. Είναι προέκταση των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν ζώσει προχθές το Καβούρι για την διεξαγωγή του «συνεδρίου» της ΓΣΕΕ. Είναι προέκταση της βίας που ασκείται καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς για την επιβολή του εκμεταλλευτικού αυτού συστήματος. Η βία, η καταστολή, η τρομοκρατία είναι ο μόνος τρόπος για να επιβάλλουν τις επιθυμίες των εργοδοτών, των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνάδελφοι,

Οι μετανάστες αυτοί που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, είναι θύματα πολέμων που γίνονται στην περιοχή τους για το μοίρασμα γης, πλουτοπαραγωγικών και ενεργειακών πηγών. Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλυτώσουν τις ζωές τους από τις βόμβες των καπιταλιστών. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και άλλοι μεγάλοι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί και κράτη, αποφάσισαν να ξαναμοιράσουν την γη, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τον πλούτο άλλων χωρών για να βγουν πρώτοι στον ανταγωνισμό.  Μέσα σε αυτή τη μοιρασιά, που έχουν ενεργό ρόλο και οι ελληνικές κυβερνήσεις, είναι εγκλωβισμένοι οι λαοί, που στην κυριολεξία σκοτώνονται για του «αφέντη το φαί».

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμία δουλειά να εγκλωβιστούμε στο δίλλημα ανοιχτά ή κλειστά hot spot, που να δημιουργηθούν αυτές οι δομές στη Χίο, στη Σάμο ή κάπου αλλού. Ξανατονίζουμε ότι οι μετανάστες είναι θύματα πολέμων. Φεύγουν από την χώρα τους για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν είναι εγκληματίες να κρατούνται φυλακισμένοι με τέτοια κέντρα.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν βαρύτατες ευθύνες καθώς αντί να δώσουν έγγραφα για τον απεγκλωβισμό τους ή να καταρτήσουν συγκεκριμένο σχέδιο ένταξης τους στην κοινωνία, τους κρατάνε φυλακισμένους στα νησιά, ακολουθώντας πιστά τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει.  Είναι αυτή ακριβώς η πολιτική των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζει με αυτό τον απάνθρωπο τρόπο χιλιάδες ξεριζωμένους που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τα νησιά – Να σταματήσει το όργιο της βίας που εκτυλίσσεται

Να κλείσουν τα hot spot.

Να μη δημιουργεί καμία νέα δομή είτε κλειστού είτε ανοιχτού τύπου.

Να δοθούν άμεσα τα απαραίτητα έγγραφα για τις χώρες προορισμού που επιθυμούν οι μετανάστες.

 

Comments are closed.