Κυριακή, 29 Μαρτίου

Ανακοίνωση – Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Cosmote, E- Value Αττικής για την κρατική καταστολή στα νησιά της Χίου και της Μυτιλήνης

image_pdfimage_print

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, που μετά από το όργιο καταστολής, τρομοκρατίας και βίας που εκτυλίχθητε τις προηγούμενες ημέρες, κατάφεραν να διώξουν από τον τόπο τους τα ΜΑΤ, τις δυνάμεις καταστολής.

                Το σωματείο μας καταδικάζει το όργιο τρομοκρατίας καικαταστολήςστα νησιά της Χίου και της Μυτιλήνης.Πραγματικά οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θυμίζουν «μαύρες εποχές» που έζησε η χώρα μας και όχι μόνο και ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.Είδαμε ναυλωμένα πλοία με ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής (Αύρες κλπ), που αποβιβάστηκαν στα νησιά της Χίου και της Μυτιλήνης με «στρατιωτική στοίχιση» ενώ στην συνέχεια προχώρησαν σε χρήση χημικών και άγριας καταστολής χτυπώντας τους εργαζόμενουςκαι τον αγωνιζόμενο λαό που αντιτίθενται στα σχέδια της κυβέρνησης για την δημιουργία νέων hotspot.

                Στον δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποδοχή και εφαρμογή της συμφωνίας του Δουβλίνου μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας, βαδίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Η πολιτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό και την παραμονή χιλιάδων προσφύγων στα εκάστοτε hotspot στα νησιά μας κάτω από άθλιες συνθήκες.

                Οι μετανάστες έφυγαν με την βία από τον τόπο τους, καθώς σε όλες αυτές τις περιοχές μαίνεται πόλεμος. Δεν είναι ούτε εγκληματίες ούτε δολοφόνοι για να είναι φυλακισμένοι μέσα σε σύγχρονα κάτεργα. Είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Τον πόλεμο αυτό τον προκαλούν οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών για το ποιο κομμάτι του κεφαλαίου θα αξιοποιήσει τον πλούτο που υπάρχει σε αυτές τις περιοχές. Σε αυτό το παζάρι συμμετέχει ενεργά και η ελληνική κυβέρνηση, διεκδικώντας μερίδιο για το ελληνικό κεφάλαιο. Δίνει τη χώρα μας, τα νησιά μας για να στηθούν Νατοϊκές βάσεις του θανάτου, στέλνει καράβια και στρατό, συμμετέχει ενεργά.

Η καταστολή και η βία άλλωστε, είναι ο μόνος τρόπος για τους καπιταλιστές και το κράτος τους, για να μπορούν να εφαρμόζουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.

                Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε άλλωστε παλαιότερα γεγονότα άγριας καταστολής για λογαριασμό του κεφαλαίου, που συνέβησαν και επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και φυσικά τα πρόσφατα γεγονότα, στην σύντομη διακυβέρνηση της ΝΔ η οποία από την πρώτη μέρα έδειξε τις προθέσεις της, χτυπώντας φοιτητές και «μπουκάροντας» οπλισμένοι «με το έτσι θέλω» με πρόφαση την άρση του ασύλου, στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και προχθές στο Καβούρι όπου τα ΜΑΤ φυλούσαν το νόθο 37ο συνέδριο της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, όπως την αποκαλούν οι εργαζόμενοι.

Οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φρένο στα σχέδια τους είναι οι εργαζόμενοι Έλληνες και ξένοι, που μόνο ενωμένοι και συσπειρωμένοι μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα τους, μπορούν να δώσουν την απάντηση τους.

Συνάδελφοι,

Στηρίζουμε την Γενική Απεργία που έχει προκηρυχτεί την Πέμπτη 27/2/2020, στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και των κατοίκων των Νησιών της Χίου και της Μυτιλήνης, ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για την δημιουργία «κλειστών ή ανοιχτών δομών» (σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης), στα νησιά μας.

  • Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες που είναι τα θύματα των Ιμπεριαλιστικών πολέμων που διεξάγονται εδώ και χρόνια στην Περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της μοιρασιάς των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας στις περιοχές αυτές.
  • Απαιτούμε να κλείσουν τώρα όλα τα Hotspotκαι τα κέντρα κράτησης μεταναστών (ανοιχτού και κλειστού τύπου) και να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες ώστε να μεταβούν στην χώρα προορισμού τους.
  • Ζητάμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που με την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, έχοντας κάνει απ’ άκρη σ’ άκρη την Ελλάδα ένα τεράστιο ορμητήριο Νατοϊκών Βάσεων (Σούδα, Λάρισα, Άραξος κ.α.), θέτοντας την χώρα μας ως μελλοντικό στόχο και βάζοντας έτσι σε κίνδυνο τον ίδιο τον Ελληνικό λαό.

 

Comments are closed.