Ανακοίνωση – Καταγγελία του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ ” Κεραυνός”

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης, προκαλεί οικονομική ασφυξία στα αθλητικά σωματεία των ΑμεΑ.

Ο αθλητισμός δικαίωμα και αναγκαίος για όλους. Για τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες είναι θέμα ζωής. Λειτουργεί θεραπευτικά σε σώμα και ψυχή.

Συγχαρητήρια στους αθλητές που πήραν μέρος και διακρίθηκαν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου για ΑμεΑ.

Ρωτήστε τους σε ποιες συνθήκες προπονήθηκαν, σε ποιες συνθήκες προπονούνται οι άλλοι αθλητές ΑμεΑ, ποια είναι η κατάσταση των σωματείων;

Οι άνθρωποι, οι αθλητές, οι φίλοι του αθλητικού σωματείου «Κεραυνός» ζούμε εδώ και πάνω από έναν χρόνο μία πρωτόγνωρη κατάσταση, μία πανδημία που έχει οδηγήσει σε αθλητική απραξία και διακοπή όλων των πρωταθλημάτων.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ,ο αρμόδιος υπουργός και το επιτελείο του συνέχισαν την καταστροφική τους πολιτική της «οικονομικής ασφυξίας» του ερασιτεχνικού αθλητισμού, των αθλητικών Σωματείων του ειδικού αθλητισμού, ως και σήμερα προχωρώντας όμως ακόμα παραπέρα σε μέτρα καταστροφικά για τα σωματεία μας. Για άλλη μία φορά γινόμαστε θεατές σκηνικού του 2010 για την δήθεν εξυγίανση που στην ουσία είναι η εμπορευματοποίηση του ειδικού αθλητισμού.

Αλήθεια, πόσο εξυγιαντικό είναι να σε υποχρεώνει σήμερα υπό αυτές τις συνθήκες που οι πολιτικές τους σε έχουν οδηγήσει να μην μπορείς να πληρώσεις ούτε τα βασικά, να μαζέψεις του κόσμου τη χαρτούρα, να πληρώσεις ειδικούς για να γραφτείς στο μητρώο.

Όταν γνωρίζουν πολύ καλά, πως τα τελευταία χρόνια, έχουν στερέψει τα ταμεία με αποφάσεις του κυρίου Αυγενάκη της ΝΔ σήμερα και των προκατόχων του, των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ).

Κύριε Υπουργέ μήπως ξεχνάτε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά τα σωματεία δεν τα διοικούν επιχειρηματίες και δεν είναι επιχειρήσεις αλλά πολλές φορές οι ίδιοι οι ανάπηροι και οι οικογένειες τους, αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να τα κρατήσουν όρθια και ενεργά.  Μήπως ξεχνάτε πόσα χρόνια έχουν να πάρουν επιχορήγηση από την πολιτεία, οδηγώντας πολλά από αυτά να κλείσουν τμήματα, να απολύσουν ειδικούς ( γυμναστές, προπονητές κλπ),  να εγκαταλείψουν ακόμη και τα γραφεία τους, με δραματικές επιπτώσεις στη πορεία του ειδικού αθλητισμού στη χώρα μας.

Να σταματήσει πια η κοροϊδία είχατε πολλούς τρόπους να βρείτε τα ενεργά και τα μη ενεργά σωματεία αλλά και τα σωματεία που παράγουν πραγματικό έργο στον ευαίσθητο αυτό χώρο του ειδικού αθλητισμού. Το ενδιαφέρον σας είναι η εμπορευματοποίηση και αυτού του χώρου του ειδικού αθλητισμού και ο έλεγχος του από μέρος σας για λογαριασμό της κυβέρνησης, όπως άλλωστε έκανα και όλοι οι προηγούμενοι. Μόνο που ξεχνάτε ότι ο αθλητισμός για μας είναι δικαίωμα, είναι ανάγκη και όχι εμπόρευμα και μάλιστα ακριβό.

Συνεργός σας η ΕΑΟΜ ΑμεΑ

Δυστυχώς μετά απ’ όλα αυτά, αναρωτιόμαστε πού είναι η διοργανώτρια μας αρχή, η Ομοσπονδία.

Γιατί δεν αντέδρασε σε όλα αυτά που μόνο καταστροφή μπορούν να φέρουν και να οδηγήσουν ακόμα περισσότερα σωματεία στο να βάλουν λουκέτο. Σήμερα οι άνθρωποι αυτής της χώρας, εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι ζουν στο πετσί τους μία κατάσταση πρωτόγνωρη, με μία Πολιτεία που τους κουνάει το δάχτυλο συνεχώς για την προσωπική τους ευθύνη. Με νοσοκομεία και ιατρούς στο όριο και που βλέπουν τη μία αστοχία μετά την άλλη.

Ενώ οι εμβολιασμοί να κινούνται με ρυθμούς χελώνας όλα αυτά στα πλαίσια της εξυγίανσης σας, μας καλείτε να υπογράψουμε ετεροχρονισμένες συμβάσεις εργασίας για τους προπονητές από το 2019, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό είναι παράνομο και συνιστά πρόστιμο και όλο αυτό για να δώσετε μερικά ψίχουλα που κατά πάσα πιθανότητα θα εξαφανιστούν για να πληρωθούν τα πρόστιμα. Δηλαδή, με το ένα χέρι σας τα δίνω και με το άλλο σας τα παίρνω πίσω.

Την ίδια στιγμή ενώ δεν έχετε σκοπό να καλύψετε τις στοιχειώδης λειτουργικές ανάγκες των σωματείων , μας επιβάλλετε να κάνουμε συμβάσεις με ξεχωριστό προπονητή για κάθε άθλημα. Πράγμα αδύνατο. Ουσιαστικά θέλετε να κλείσουμε τα διάφορα αθλητικά τμήματα, ή να αναγκαστούμε να πέσουμε στα νύχια των χορηγών, βιτρίνα κάποιου επιχειρηματία για να κάνει τις βρώμικες δουλείες του.

Είμαστε ένα σωματείο με 40 ενεργούς αθλητές, που αναπτύσσει δύο ομαδικά αθλήματα για άντρες και γυναίκες και έχει τη μοναδική γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών στη χώρα. Έχουμε επτά τμήματα και θέλουμε να λειτουργήσουμε κ άλλα. Κρατούμε τη λειτουργία του σωματείου με νύχια και με δόντια, με δανεικά από δω και από κει , ενώ οι αθλητές μας και οι οικογένειες τους, που έχουν ανάγκη τον ειδικό αθλητισμό βρίσκονται σε απόγνωση.  Από την καραντίνα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, χωρίς λογική και αρχές που ιδιαίτερα στους ανάπηρους είχε τραγικές επιπτώσεις.

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!

Αγωνιστικά διεκδικούμε και θα διεκδικήσουμε:

• Άμεσα να παρθούν πίσω αυτές οι απαράδεκτες προϋποθέσεις.
  • Να ενταχθούν τα σωματεία στο νέο μητρώο.
  • Να δοθεί γενναία επιχορήγηση που να καλύπτει και τα προηγούμενα χρόνια που δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ.
  • Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας έτσι ώστε να μην σταματήσει ξανά η λειτουργία των αθλητικών χώρων και να εξασφαλιστούν όλοι οι αναγκαίοι χώροι για τα αθλήματα και τα σωματεία που δεν έχουν, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της πανδημίας.

Επιτέλους οι ανάπηροι αθλητές δεν είναι ντεκόρ για το βιογραφικό σας, να φωτογραφίζονται μαζί σας όταν παίρνουν μετάλλια. Ο μαζικός ειδικός αθλητισμός είναι θέμα ζωής, δικαίωμα για τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες.

Προειδοποιούμε:

Αν δεν δοθούν άμεσες λύσεις και δεν κλειστεί συνάντηση των υπευθύνων του Υπουργείου με το σωματείο μας μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα προβούμε σε κινητοποίηση.

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: 19 Μάρτη δικάζονται με κάλπικες κατηγορίες αγωνιστές συνδικαλιστές

Την Τρίτη 19 Μάρτη δικάζονται με κάλπικες κατηγορίες οι αγωνιστές συνδικαλιστές μέλη του ΚΚΕ...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Αποτέλεσμα συνάντησης συνδικάτου ΙΓΜΕ – ΥΠΕΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ-ΥΠΕΝ ΣΤΙΣ 14/3/2024 ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΜΕ Πραγματοποιήθηκε χθες 14/03/2024 στο...