Τρίτη, 28 Ιουνίου

Ανακοίνωση – Κάλεσμα των Ομοσπονδιών Γάλακτος Τροφίμων Ποτών και των Εμφιαλωμένων Ποτών για την κλαδική συλλογική σύμβαση

0

 

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Κοινή αντιπροσωπεία των 2 ομοσπονδιών του κλάδου στις 30 Απρίλη πραγματοποίησε συνάντηση με τον ΣΕΒ ύστερα από αίτημα μας για την υπογραφή των κλαδικών μας Σ.Σ.Ε (εμφιαλωμένα, γάλα, τυροκομικά, τρόφιμα)

Με ευθύνη του ΣΕΒ δεν υπήρξε αποτέλεσμα σε αυτή την πρώτη συνάντηση. Ενώ μας διαβεβαίωναν ότι θέλουν να υπογράψουν κλαδικές ΣΣΕ η πρακτική τους δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο.

Για τις ΣΣ στο γάλα, τυροκομικά, τρόφιμα ήταν απροετοίμαστοι. Για τα εμφιαλωμένα ζήτησαν η ενιαία σύμβαση να σπάσει σε τρία κομμάτια (νερά-οίνοι,ζύθοι-αναψυκτικά,χυμοί)

Οι δύο ομοσπονδίες δηλώσαμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με την προσπάθεια κατακερματισμού των συμβάσεων και ότι ενωμένοι θα αγωνιστούμε να μη συμβεί κάτι τέτοιο όπως και για να υπογραφούν και οι υπόλοιπες ΣΣΕ.

Συμφωνήσαμε με το ΣΕΒ για νέα συνάντηση μετά το Πάσχα, όμως βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου και ακόμα δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία

Καλούμε το ΣΕΒ να ορίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες νέα συνάντηση.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Οι ΣΣΕ φανερώνουν όλο και σε πιο πολλούς εργαζόμενους την αξία τους γιατί εμπεριέχουν όχι μόνο ρυθμίσεις για μισθούς και μεροκάματα αλλά και μια σειρά άλλων κατακτήσεων όπως άδειες (κανονικές, μητρότητας, γονικές κ.α) επιδόματα (τεχνικά, παραγωγής, ειδίκευσης κ.α) ωράρια, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κτλ.

Η κατάργηση τους θα φέρει τους εργαζόμενους σε συνθήκες μεσαίωνα. Γι΄αυτό σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Από την άλλη η τρικομματική κυβέρνηση λεηλατεί το οικογενειακό εισόδημα με νέους φόρους και χαράτσια. Απαξιώνει το σύστημα της υγείας, κλείνει νοσοκομεία δεν αναπληρώνει χιλιάδες ελλείψεις γιατρών και ειδικευμένου προσωπικού.

Τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού απειλείται ο κοινωνικός χαρακτήρας του, μειώνουν συνεχώς τις συντάξεις και τις παροχές (εξετάσεις,φάρμακα) οδηγούν τον λαό στην απόγνωση, παίζουν με την υγεία την ζωή του.

Άμεσα να γίνουν Γ.Σ σε όλα τα εργοστάσια του κλάδου να παρθούν μέσα από μαζικές διαδικασίες αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα, για πολύμορφες κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα και αν χρειαστεί όλο το καλοκαίρι.

Κανένας και καμία, κανένα εργοστάσιο κανένα συνδικάτο μόνο του.

Όλοι και όλες να δώσουμε την μεγάλη μάχη με τις 2 ομοσπονδίες, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μέχρι την υπογραφή των ΣΣΕ.

Να κατανοηθεί ότι δεν φτάνει σήμερα μόνο η διάθεση κάποιων πρωτοπόρων εργατών αλλά χρειάζεται η αλλαγή της συνείδησης και η αποφασιστικότητα του συνόλου των εργαζόμενων του κλάδου για την συγκρότηση και τη μάχη ενάντια στην πολιτική των βιομηχάνων των κυβερνήσεων τους καθώς και την συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ο αγώνας πρέπει να είναι ενιαίος, ενωτικός, από το σύνολο των εργατών και υπαλλήλων του κλάδου.

Έχουμε την δύναμη μπορούμε να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική που μας καταστρέφει. Είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου και απαιτούμε αμοιβές που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ Σ.Σ.Ε

ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.