Ανακοίνωση Γραμματείας Νέων ΠΑΜΕ για τις κινητοποιήσεις των Σπουδαστών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών ανά την χώρα ενάντια στο νόμο της κυβέρνησης που υποβαθμίζει τις σχολές και τα πτυχία τους.
Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση υποβαθμίζει το πτυχίο των σπουδαστών σε επιπέδου 3 και επιπλέον για να το πάρουν θα περνούν από εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κρατάει κλειστές τις σχολές και μια σειρά από τις ανάγκες των σπουδαστών πάνε πίσω όπως, η πραγματοποίηση των μαθημάτων, των εργαστηρίων και της μαθητείας, την ίδια ακριβώς στιγμή επιλέγει με τον νέο νόμο να χτυπήσει την ζωή και το μέλλον των σπουδαστών.
Αποδεικνύεται και με την βούλα πλέον ότι στόχος των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι να βγαίνουν από αυτές τις σχολές εργαζόμενοι μισοκαταρισμένοι, χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση, χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.
Τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ είναι στο πλευρό των σπουδαστών που κινητοποιούνται διεκδικώντας ουσιαστική εκπαίδευση, το δικαίωμα στην δουλειά και στην αξιοπρεπή ζωή. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει πως τα μέτρα που παίρνει ενάντια στους σπουδαστές σε συνθήκες μάλιστα πολύ δύσκολες για αυτούς και τις οικογένειές τους θα μείνουν αναπάντητα.
Απαιτούμε τώρα
– Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης.
– -Να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν δια ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο.
– Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος υποβάθμισης των σχολών και των πτυχίων στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ!
Οι ελπίδες μας για καλύτερη ζωή, για δουλειά με δικαιώματα βρίσκονται στον οργανωμένο – συλλογικό αγώνα κόντρα στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.

Περισσότερα

Γραμματεία Νέων : Κάλεσμα για εκδήλωση 25 Απρίλη στη 1μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς (αμφιθέατρο) στο Πεδίον του Άρεως

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα  ΔΕΝ θα γίνουμε! Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα!» Η Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ απευθύνει...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ για τις εξελίξεις με το ΚΕΘΕΑ

 Η γραμματεία νέων του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την  φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του...