Ανακοίνωση για τους εργάτες γης στην Μανωλάδα και την ευρύτερη περιοχή

0

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ευχόμαστε σε όλους σας καλή δύναμη και υγεία. Με τον αγώνα και την αγωνιστική συμβολή όλων κατορθώσαμε να ξεκινήσει η προσπάθεια να εμβολιαστούμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Παράλληλα θέσαμε στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς το ζήτημα της άθλιας διαβίωσής μας.

Παρότι ξεκίνησε ο εμβολιασμός, μέχρι τώρα όμως στο σύνολο των συναδέλφων μας ελάχιστοι έχουν εμβολιασθεί και αυτοί με την πρώτη δόση. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στην κυβέρνηση, στο υπουργείο υγείας τίποτε δεν προχωράει και μας κοροϊδεύουν. Οι όποιες υποσχέσεις τους αποδείχτηκαν ψεύτικες. 

Για την άθλια διαβίωση μας κουβέντα δεν λένε. Σε όλα αυτά έχουν σοβαρή ευθύνη και η 6η ΥΠΕ αλλά και ο ΔΗΜΟΣ που παρότι είναι γνώστες των προβλημάτων ούτε καν ασχολούνται. Αξιοποιούν διάφορα προσχήματα πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλο.

Δεν τους ενδιαφέρει αν εμείς δουλεύουμε  σκληρά,  χωρίς σταματημό, αν εμείς δεχόμαστε καθημερινά την πίεση από τους εργοδότες να βγάζουμε περισσότερη δουλειά, αν εμείς δουλεύουμε χωρίς καμιά προφύλαξη, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Όλους αυτούς, κυβέρνηση και αφεντικά αυτό που τους νοιάζει είναι πόσα θα κερδίσουν από τον ιδρώτα τον δικό μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ

Τώρα να ξεσηκωθούμε και να τους πούμε: Χωρίς εμάς η παραγωγή δεν μπορεί να συγκεντρωθεί. Τίποτε δεν μπορεί να πάει μπροστά αν εμείς δεν μπούμε στο χωράφι.

Εμείς είμαστε οι πολλοί και έχουμε τη δύναμη. Να ενωθούμε, να γίνουμε μια γροθιά.

Με μπροστά την επιτροπή των εργατών γης όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:

  • Άμεσα να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένο προγραμματισμό.
  • Να περιθάλπονται οι εργάτες γης στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής.
  • Να δοθεί λύση τώρα για την διαμονή τους με βάσει τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει στο υπουργείο υγείας, μεταναστευτικής πολιτικής και εσωτερικών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.