Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Άρτας ενάντια στις διώξεις αγροτών

Δημοσιεύτηκε στις

Η μόνη δίωξη που δεν έχει προχωρήσει επί ημερών Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι των εγκληματιών, δολοφόνων της Χρυσής Αυγής

Κάτω τα Χέρια από την Αγωνιζόμενη Αγροτιά

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας  στέκεται στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς που αγωνίζεται ενάντια στο ξεκλήρισμα, ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση που επιβάλλουν Κυβέρνηση-ΕΕ-Επιχειρηματικοί Όμιλοι.

Το ταξικό εργατικό κίνημα καταγγέλλει την πρωτοφανή κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής εναντίον της αγροτιάς που αγωνίζεται.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών, στελεχών του αγροτικού κινήματος, με πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η πρώτη φορά που καλούνται να δικαστούν, χωρίς να απολογηθούν, συνδικαλιστικά στελέχη, πρόεδροι και μέλη ΔΣ των οργανώσεων του αγροτικού κινήματος.

Η νέα δίωξη των αγροτών συνδικαλιστών είναι μια νέα σελίδα στη μαύρη βίβλο του αυταρχισμού και της καταστολής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον νόμο ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, ποινικοποίησε τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, χτύπησε με ΜΑΤ και βία τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών και στέλνει καθημερινά στα δικαστήρια αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Μετά από όλα αυτά προτείνουμε και εμείς τον κ. Τσίπρα για το Νόμπελ… του Αυταρχισμού και της Καταστολής.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Η αγροτιά συνεχίζει τον αγώνα της

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας μαζί με τα σωματεία του, θα  εκφράσουν πολύμορφα την Αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και θα καταδικάσουν τη νέα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης.

Εργατιά-Αγροτιά Μια Φωνή και Μια Γροθιά

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αθήνας: Ψήφισμα στήριξης στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Η...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσπρωτίας: Για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και κάλεσμα συμμετοχής στη Πρωτομαγιά

Παρασκευή 01/05/2026 10.30 π.μ Πλατεία Δημαρχείου - Ηγουμενίτσα  Αντί η κυβέρνηση μετά από 15 χρόνια...

Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών: Κάλεσμα στην απεργία της εργατικής πρωτομαγιάς

1η  ΜΑΗ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και Τιμούμε τους αγωνιστές εργάτες του Σικάγου και τους αιματηρούς αγώνες...