Κυριακή, Αύγουστος 18

Ανακοίνωση επιτροπής εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για το εργατικό ατύχημα στη Σύρο.

image_pdfimage_print

Την Πέμπτη 7/2/2019 σημειώθηκε εργατικό ατύχημα στη Σύρο σε εργαζόμενη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, με σοβαρό τραυματισμό στο πόδι!

Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων πανελλαδικά εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, των επικινδύνων συνθηκών που καλούνται να δουλέψουν αρκετοί συνάδελφοι μας πανελλαδικά, με ανεπαρκή μέτρα προστασίας και ελλιπή εξοπλισμό.

Ακόμα αποδεικνύεται πως τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι πρόχειρα στημένα,  προκειμένου να καλύψουν άμεσα τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό χωρίς σωστό σχεδιασμό και με ανεπαρκή εκπαίδευση.

Η επιτροπή εργαζομένων κοινωφελούς προγραμμάτων Σύρου, από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το ζήτημα της ανεπάρκειας σε κατάλληλο εξοπλισμό και μέτρα ασφάλειας και απαιτεί να παρθούν και άμεσα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων συμβάντων!

Διεκδικούμαι την άμεση λήψη μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων ανάλογα με το χώρο, το επάγγελμα, τα καθήκοντα, με τον απαραίτητο κάθε φορά εξοπλισμό!

 

Comments are closed.