Ανακοίνωση – Ενημέρωση του Συνδικάτου Φαρμάκου για τις εξελίξεις στην εταιρία GAP

image_pdfimage_print

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Tο Συνδικάτο μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου την εταιρία GAP που προχώρησε και πάλι σε απόλυση συναδέλφου. Η απόλυση του συναδέλφου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απολύσεων που έκανε η εταιρία το προηγούμενο διάστημα. Η αιτιολογία της διοίκησης, για ακόμα μια φορά, ήταν ότι ο συνάδελφος δεν ανταποκρινόταν στα καθήκοντα του, ότι ήταν αντισυναδελφικός!!! Ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στο άτομο του από τους συναδέλφους.

Η απόλυση αυτή δείχνει με τον χειρότερο τρόπο ότι το «οικογενειακό κλίμα» που επικαλείται η εταιρία προς τους εργαζόμενους της είναι ένα κλίμα που μπροστά στις απαιτήσεις της για κέρδη πάει περίπατο και την θέση του παίρνει ο φόβος και ο εκβιασμός προς τους εργαζόμενους

To Συνδικάτο μας, σε συνάντηση που είχε με την διοίκηση της εταιρίας, εξέφρασε την αντίθεση του και σε αυτήν την απόλυση και τόνισε πως η εταιρία θα πρέπει να απαντήσει αν θα συνεχίσει να απολύει εργαζομένους και αν θα συνεχίσει την ίδια τακτική απέναντι τους, την τακτική, δηλαδή, του «διαιρεί και βασίλευε» που καλλιεργεί απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν μας ξεκαθάρισε το ότι θα σταματήσει! Το μόνο που μπόρεσε να απαντήσει ήταν ότι θα συνεχίσει και να προσλαμβάνει κόσμο αλλά και να απολύει.

Η εταιρία GAP,τα τελευταία χρονιά είναι στον κλάδο του φαρμάκου μια από τις πιο αναπτυσσόμενες και πολυδιαφημισμένες εταιρίες (σε τηλεοράσεις και σε χορηγίες σε αθλητικά δρώμενα). Η ανάπτυξη της όμως έρχεται μέσα από την αύξηση τις παραγωγής, την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, τους χαμηλούς μισθούς και αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που παρέχουν στους εργοδότες όλες οι κυβερνήσεις. Η ανάπτυξη αυτοί έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων της, οι οποίοι εργάζονται για να καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες τους και έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία όταν το επιλέξει η εταιρία.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Μπροστά στις εξελίξεις αυτές καλούμαστε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να καταλάβουμε ότι χωρίς την δική μας εργασία η εταιρία GAP, αλλά και καμία εταιρία, δεν μπορεί να λειτουργήσει. Λένε ότι «είμαστε μια οικογένεια», προβάλλουν ότι η εταιρία έχει «κοινωνική ευθύνη». Όλα αυτά τα χρησιμοποιούν, για να δέχονται οι εργαζόμενοι πιο εύκολα την αύξηση της εκμετάλλευσης, την εντατικοποίηση για τα δικά τους κέρδη. Οι εργαζόμενοι της GAP δεν κέρδισαν τίποτα από τις πωλήσεις και τις εξαγωγές της, αντίθετα δυσκόλεψαν οι ρυθμοί και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν.

Οι εργαζόμενοι της GAP,που παράγουν εκατομμύρια κάψουλες και φάρμακα, πολλές φορές, δεν έχουν οι ίδιοι πρόσβαση σε αυτά. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να παλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε να μας διασπάνε. Να σπάμε τον φόβο που καλλιεργούν οι εργοδότες. Να υπερασπιστούμε τις όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει, κόντρα στα νέα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να παλέψουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Φάρμακο, για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης, που δεν αφορά μόνο τον μισθό αλλά ένα σύνολο δικαιωμάτων.

Να γίνουμε μέλη του Συνδικάτου!

Για να καταλάβουν ότι όπως αυτοί είναι ενωμένοι απέναντί μας, παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς τους, έτσι και εμείς, είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.