Ανακοίνωση Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας – Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για τις διαδικασίες του Συνεδρίου του ΕΚ

0
image_pdfimage_print

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΗ

Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμα χρονιά, στο προχθεσινό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.  Η ηγετική ομάδα Βοργιά  (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) αυτή τη φορά έριξε κάθε φύλλο συκής επιχειρώντας απροκάλυπτα να διεξαχθεί συνέδριο φαστ τρακ, χωρίς ουσιαστική συζήτηση και αποφάσεις.

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η εισηγητική ομιλία του προέδρου, οι κάλπες για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής άνοιξαν, οι σύνεδροι οδηγήθηκαν στις ουρές ψηφοφορίας και έτσι το συνέδριο πρακτικά έληξε πριν καν αρχίσει.

Ήταν τέτοια η καταστρατήγηση του καταστατικού του ΕΚΗ και των κατακτημένων διαδικασιών του που με ευθύνη της πλειοψηφίας το προεδρείο αρνήθηκε να βάλει προς ψήφιση το μοναδικό ψήφισμα που κατατέθηκε στη συνέλευση για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ώστε να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό έκτρωμα του νόμου Χατζηδάκη.

Η ασυδοσία τους και η περιφρόνηση τους στις δημοκρατικές διαδικασίες έφτασε στο σημείο να μαθαίνουμε από τα τοπικά δημοσιεύματα ότι συνεδρίασε η εφορευτική επιτροπή του συνεδρίου μεταμεσονύκτια και όρισε ημερομηνίες εκλογών χωρίς καν να έχει συγκροτηθεί σε σώμα, να έχει εκλέξει τον πρόεδρο της και να είναι παρόντα το σύνολο των μελών της εφορευτικής επιτροπής.

Ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος της ηγετικής ομάδας του ΕΚΗ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) πρέπει να πάρει την απάντηση του από ίδιους τους αντιπρόσωπους. 

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ – ΕΚΗ, τον αγωνιστικό πόλο μέσα στο ΕΚΗ ώστε την επομένη να δώσουμε με καλύτερους όρους τη μάχη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Χατζηθάφτη.

Share.

Comments are closed.