Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Γιώργος Μαρίνος την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη Εύβοιας με την οποία αιτείται την ενίσχυση των συκοπαραγωγών της περιοχής

0
image_pdfimage_print

Οι βουλευτές Μαρίνος Γιώργος και Μανωλάκου Διαμάντω

 

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη Εύβοιας με την οποία αιτείται την ενίσχυση των συκοπαραγωγών της περιοχής, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν λόγω κορονοϊού και καταστροφής των καλλιεργειών τους από το χιονιά.

ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΥΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ & ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε και των νέων δεδομένων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, εξαιτίας της πανδημίας Covid 19 που βιώνουμε, αλλά και τις επιπτώσεις από τις πρόσφατες καιρικές συνθήκες (Μήδεια), σας ενημερώνουμε ότι οι παραγωγοί σύκων της περιοχής μας έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. 

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η μέση τιμή του προϊόντος μας έχει μειωθεί κατά 0.70€ έως 1.50€ ανά κιλό, στις ποσότητες που έχουμε ήδη διαθέσει. 

Ταυτόχρονα υπάρχουν στις αποθήκες μας ποσότητες αδιάθετε (500 τόνοι), οι οποίες δεν προβλέπεται να πωληθούν εξ΄ αιτίας της μειωμένης ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία. 

Τα συσκευαστήρια σύκων της περιοχής μας έχουν και αυτά με την σειρά τους μεγάλες ποσότητες σύκων αδιάθετες λόγω των κλειστών αγορών. Και το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχονται από τις ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες που διοχέτευαν τις μεγαλύτερες ποσότητες ξηρών σύκων. 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Συκοπαραγωγών Ταξιάρχη και τα ιδιωτικά συσκευαστήρια της περιοχής που έχουν πληγεί και αυτά από την πανδημία ζητούν την ειδική ενίσχυση των συκοπαραγωγών. 

Οι καλλιέργειες μας όμως χτυπήθηκαν και από την πρόσφατη επέλαση του χιονιά που κατέστρεψε σχεδόν όλο το φυτικό κεφάλαιο της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό ζητάμε να υπάρξει άμεση εκτίμηση των ζημιών και την καταβολή των αντίστοιχων αποζημιώσεων και ενισχύσεων . 

 

 

 

Share.

Comments are closed.