Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Γιώργος Μαρίνος την επιστολή των γιατρών του Κ.Υ Ψαχνών για ανάκληση απόφασης μετακίνησης γιατρών από περιφερικά ιατρεία στο νοσοκομείο Χαλκίδα

0
image_pdfimage_print

Οι βουλευτές Μαρίνος Γιώργος και Λαμπρούλης Γιώργος

 Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή των γιατρών του Κέντρου Υγείας Ψαχνών με την οποία αιτούνται να ανακληθεί η απόφαση μετακίνησης γιατρών από τα περιφερικά ιατρεία Μύτικα και Δροσιάς στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

 

Γιατροί ΚΥ Ψαχνών &ΠΙ

Προς Δ/τη 5ης ΥΠΕ

Κοινοπ: Δ/ντη ΚΥ Ψαχνών (παράκληση για διαβίβαση)

ΟΕΝΓΕ

Βουλευτές Ευβοίας

Δημάρχους Διρφύων & Χαλιδέων

Δημότες Διρφύων & Χαλιδέων (με δελτίο τύπου)

Θέμα : Μετακινήσεις γιατρών ΠΦΥ

Η απόφασή σας να αποδεχτείτε την εισήγηση του αρμόδιου για την ΠΦΥ υποδιοικητή σας & να μετακινήσετε 2 γιατρούς στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, επέφερε βαρύτατο πλήγμα στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή μας. Έτσι το Π.Ι Μύτικα έμεινε χωρίς γιατρό ( η άλλη γιατρός του είναι ήδη μετακινημένη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας) και το Π.Ι. Δροσιάς με έναν γιατρό να καλύπτει 2 χωριά με πληθυσμό 5500 κατοίκων. Ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα δέχεται το εφημεριακό πρόγραμμα του Κέντρου Υγείας Ψαχνών που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως εμβολιαστικό κέντρο, αφού οι 2 γιατροί ήταν προγραμματισμένο να κάνουν 8 ενεργείς εφημερίες & 4βάρδιες στο εμβολιαστικό του κέντρο. Να επισημανθεί ότι το Κέντρο Υγεία Ψαχνών με 3+2 γιατρούς τα πρωινά λειτουργεί 2 εμβολιαστικές γραμμές, ένα ιατρείο λήψης επιχρισμάτων και διάγνωσης covid ένα τακτικό ιατρείο (από 3 παλαιότερα) & ένα ιατρείο εκτάκτων περιστατικών για όλο το 24ωρο που τόσο αυτό (όσο & εμβολιαστικές γραμμές μέχρι το βράδυ καθώς και τα Σάββατα), δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς τη συμμετοχή των γιατρών από τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Να σας ενημερώσουμε ότι έως σήμερα έχουν εμβολιαστεί  1500 άτομα από Ψαχνά και Χαλκίδα & να σας υπενθυμίσουμε ότι πάνω από 5 συνάδελφοι μας ευρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο και 4 τουλάχιστον είναι εκτός προγραμμάτων εφημεριών για λόγους υγείας. 

Σας καλούμε λοιπόν να ανακαλέσετε την απόφασή σας, γιατί τα ΠΙ πρέπει να ενισχύσουν το ΚΥ Ψαχνών και το εμβολιαστικό του πρόγραμμα καθώς και τις λοιπές non covid ανάγκες του πληθυσμού ευθύνης τους.

Οι συμμετέχοντες/-ουσες στο εφημεριακό πρόγραμμα του ΚΥ Ψαχνών ιατροί

Κατσαμπάνης Σ. (ΠΙ Κυπαρισσίου) Ζαφειρόπουλος Κ. ( ΚΥ Ψαχνών)

Χατζηαντωνάκης Ν. (ΚΥ Ψαχνών), Κούρνης Γ (ΠΙ Καθενών), Λεοντάρης Δ (ΠΙ Καθενών)

Σοφία Α (ΠΙ Στροπώνων), Σαρίδου Ι (ΠΙ Πολιτικών), Καρράς Σ (ΠΙ Ερέτριας) Καράμπελας Κ (ΠΙΠ Ερέτριας), Παπαπαναγιώτου Π (ΠΙ Δροσιάς), Δέδε Β(ΠΙ Δροσιάς) Κωνσταντιντίδου Κ (ΠΙ Βαθέος), Χατζηγεωργίου Κ (ΠΙ Μύτικα)

 

ΥΓ: Από την ανάγνωση των τοποθεσιών, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι οι παραπάνω γιατροί καλύπτουν 3 Καποδιστριακούς Δήμου (Μεσαππίων – Χαλκιδέων – Ερετριέων) και πληθυσμό 100.000κατοίκων

Share.

Comments are closed.