Αλληλεγγύη στους Λιμενεργάτες της Γερμανίας

Δημοσιεύτηκε στις

Απεργιακός Ξεσηκωμός σε όλη την Ευρώπη για Αυξήσεις στους μισθούς!

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Λιμενεργάτες της Γερμανίας που απεργούν την Πέμπτη, 23 Ιουνίου για αυξήσεις στους μισθούς.

Σε όλη την Ευρώπη εργαζόμενοι κινητοποιούνται διεκδικώντας αυξήσεις  στους μισθούς.

Συνάδελφοι, σε όλο τον κόσμο την περίοδο της πανδημίας φάνηκε ποιοι είναι αυτοί που κινούν την κοινωνία, ποιοι είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι, κλάδοι όπως ο δικός σας που έχασαν πολλούς συναδέλφους στην δουλειά τόσο απο την πανδημία όσο και απο την εντατικοποίηση, τις άθλιες συνθήκες εργασίες.

Την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν να μετράνε κέρδη, να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως κόστος, να προωθούν σκληρά αντεργατικά μέτρα.

Σήμερα οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια, το κόστος ζωής, την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης που ζητά από τους εργαζόμενους να θυσιάσουν την ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων. Ενώ Κυβερνήσεις και ΜΜΕ επιτίθενται με ψέματα και λάσπη στους εργαζόμενους που χθες αποκαλούσαν «ήρωες». Όμως ο αγώνας των εργατών είναι δίκαιος γιατί είναι αγώνας για την ζωή τους.

Σε ολόκληρο τον κόσμο οι εργαζόμενοι απαντάνε με μαζικούς, μαχητικούς αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς, καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας. Και στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι σε μια σειρά κλάδους, με σκληρούς, ακόμη και πολύμηνους αγώνες διεκδίκησαν Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς.

Στην Ελλάδα οι οικοδόμοι κατάφεραν και υπέγραψαν αυξήσεις πάνω από 20%, ενώ το ίδιο κατάφεραν και οι λιμενεργάτες της ΚΟΣΚΟ πριν λίγες μέρες.

Κινητοποιήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις για αυξήσεις στους μισθούς ξεσπάνε σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Τώρα είναι η ώρα της μαζικής, πανεργατικής δράσης των εργαζομένων. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας με όπλο την Αλληλεγγύη και την συλλογική, οργανωμένη δράση.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών της Γερμανίας και στην Απεργία τους στις 23 Ιούνη

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

Βίντεο από τις κινητοποιήσεις και την χθεσινή κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις συνεχιζόμενες...

Αλληλεγγύη στη Απεργία των Εργαζομένων της Ιταλίας στις 2 Δεκέμβρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ιταλίας και το Συνδικάτο USB...

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν επιτίθεται στους αγώνες των εργαζομένων των ΗΠΑ

 Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των ΗΠΑ που αγωνίζονται για αυξήσεις...