Αλληλεγγύη στους λαούς της Κούβας και της Λατινικής Αμερικής

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας καταγγέλλει την κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ εναντίον των λαών της Κούβας και της Λατινικής Αμερικής και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων για τη ζωή και το μέλλον τους.

Οι προκλητικές δηλώσεις του Σύμβουλου Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον ενάντια στους λαούς της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας, που χαρακτηρίζει αυτές τις χώρες ως “τρόικα της τυραννίας” και “απειλές για την ασφάλεια στην περιοχή”, είναι άκρως επικίνδυνες καθώς προέρχονται από την κυβέρνηση της χώρας που έχει αιματοκυλίσει τους λαούς του κόσμου.

Οι ΗΠΑ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των πολέμων, των δικτατορικών καθεστώτων, των καθημερινών ρατσιστικών δολοφονιών μαύρων αμερικανών στην ίδια τους τη χώρα, οι ΗΠΑ του Γκουαντάναμο και των βάσεων βασανιστηρίων έρχονται για μια ακόμη φορά να μιλήσουν υποκριτικά για «δημοκρατία» και «ελευθερία». Οι ΗΠΑ συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις προσπάθειες δεκαετιών ενάντια στην Κουβανική Επανάσταση και τον αγώνα των λαών της Λατινικής Αμερικής να αποφασίζουν οι ίδιοι για το παρόν και το μέλλον τους. Αντίστοιχη είναι και η πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Κυβερνήσεις των κρατών-μελών της, που παρά επιμέρους διαφοροποιήσεις, χρόνια τώρα στηρίζει τις επεμβάσεις και την επιθετικότητα των ΗΠΑ εναντίον της σοσιαλιστικής Κούβας και αναπαράγει τα ψέματα και την προπαγάνδα τους.

Το ΠΑΜΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό του Κουβανικού λαού, στον αγώνα των λαών της Λατινικής Αμερικής ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και επεμβάσεις.

Απαιτούμε την άρση του δολοφονικού εμπάργκο και των μέτρων ΗΠΑ-ΕΕ εναντίον της Κούβα και την κατάργηση του νόμου Χέλμς-Μπάρτον.

Περισσότερα

Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://youtu.be/a_K6jvkA-8I Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα...

Αλληλεγγύη στους εργάτες της Ιταλίας και στην Απεργία της 26 Μάη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Ιταλίας και το συνδικάτο  USB...

Συλλυπητήριo Μήνυμα στους Εργαζόμενους της Ιταλίας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στο συνδικάτο USB και όλους τους εργαζόμενους της...