Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Βρετανίας – Κάτω τα Χέρια από το Δικαίωμα στην Απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια της Βρετανικής Κυβέρνησης και των Επιχειρηματικών ομίλων χτυπήματος των απεργιακών αγώνων, ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργατών που αγωνίζονται.

Την στιγμή που εκατομμύρια εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο τεράστιο κύμα ακρίβειας, η Βρετανική Κυβέρνηση τρέχει να υπερασπιστεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων προωθώντας νέα αντιδραστική νομοθεσία ενάντια στο δικαίωμα των εργατών να απεργούν. Με το νομοσχέδιο που προωθεί υπό τον υποκριτικό επιχείρημα περί «ελάχιστου ορίου υπηρεσιών» στην ουσία θέλει να μετατρέψει τις απεργίες σε κενό γράμμα, ενώ θα ποινικοποιεί τους εργαζόμενους που απεργούν επιτρέποντας την απόλυση τους.

Σε όλες τις χώρες, οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους ιδιωτικοποίησαν, υποβάθμισαν και διέλυσαν μια σειρά αναγκαίες υπηρεσίες, νοσοκομεία, μεταφορές, σχολεία κ.α. μετατρέποντας τες σε μαγαζιά που ο λαός πληρώνει και ταλαιπωρείται καθημερινά παίρνοντας σε καθημερινή βάση ένα πανάκριβο, «ελάχιστο όριο υπηρεσιών».

Αυτές οι ίδιες κυβερνήσεις, στην Ελλάδα, στην Γαλλία, στην Βρετανία και αλλού να επιχειρήσουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία. Επιχειρηματικοί όμιλοι και Κυβερνήσεις με απειλές, διώξεις, συκοφαντίες και άλλα μέσα προσπαθούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων.

Όμως οι εργαζόμενοι αγωνίζονται και διεκδικούν γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή. Οι εργαζόμενοι απεργούν, χάνουν μεροκάματα και αγωνίζονται γιατί ο άλλος δρόμος είναι η εξαθλίωση, η φτώχεια και το κρύο.

Δεν θα πεθάνουμε για να κερδίζουν οι μεγάλες εταιρείες. Δεν θα λυγίσουμε από τις απειλές και τους άδικους νόμους.

Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε με αγώνες, με ιδρώτα και αίμα. Δεν χαρίστηκε και δεν μπορεί να το καταργήσει κανένας νόμος!

Στην επίθεση επιχειρηματικών ομίλων και κυβερνήσεων απαντάμε με δυνάμωμα της οργάνωσης, της αλληλεγγύης και των εργατικών αγώνων!

Στηρίζουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της Μεγάλης Βρετανίας!

Κάτω τα χέρια από το Δικαίωμα στην Απεργία!

Περισσότερα

Για το εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών! Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά του...

Παρέμβαση στα funds cepal και dovalue Τετάρτη 31 Μάη στις 12 και 2μμ

ΣΤΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ...

Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://youtu.be/a_K6jvkA-8I Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα...