Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ουγγαρίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), μέλος της ΠΣΟ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Ουγγαρίας.

Τα συνδικάτα στην Ουγγαρία πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ενάντια στον “νόμο-σκλαβιά” που φέρνει η κυβέρνηση Ορμπαν. Σύμφωνα με αυτό το νόμο, αυξάνονται οι επιτρεπόμενες ώρες για υπερωρίες, επεκτείνεται ο χρόνος κατά τον οποίο ο εργοδότης πρέπει να καταβάλει τις πληρωμές των υπερωριών, καθώς επίσης παρακάμπτει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με τα σωματεία. Επιπλέον, προβλέπεται η επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές των Κυβερνήσεων του Κεφαλαίου το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Ουγγαρία και εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη του.

Περισσότερα

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της USB και των εργαζομένων στο Εμπόριο στην Ιταλία

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην USB και στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες...

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη Γενική Απεργία στις 11 Δεκέμβρη στην Πορτογαλία

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη γενική απεργία της 11ης Δεκέμβρη που κήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία...

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Κανένας λαός δεν είναι ελεύθερος όσο ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι ελεύθερος! Η 29η Νοεμβρίου...